Байден: росія вже програла, вона не може досягти в Україні своєї початкової мети

010ba90-5350290-screenshot-5-fotor-2023070845611
ФОТО З FACEBOOK

Президент США Джо Байден назвав "смішною" аргументацію володимира путіна щодо вторгнення в Україну та заявив, що росія вже програла війну, оскільки не здатна досягти своєї початкової мети

Про це Джо Байден заявив після тристороннього саміту з лідерами Японії і Південної Кореї, пише Українська правда з посиланням на CNN.

"росія вже програла. Вона не може досягти своєї початкової мети, про яку заявляла. Це неможливо" - заявив він.

Байден назвав "смішною" аргументацію путіна щодо вторгнення в Україну.

За словами американського президента, відсутність реакції на російську агресію могла б стати сигналом для Китаю щодо Тайваню.

"Уявіть, якби ми нічого не зробили… Якби ми стояли на місці, який сигнал щодо Тайваню ми б надіслали Китаю? Який сигнал це дало б усьому світу?" – сказав він.

Читайте також: путін готується до ще більшої війни -  омбудсмен

Байден наголосив, що вторгнення рф в Україну не є "лише європейською проблемою, такого вторгнення не було з часів Другої світової війни".

Президент США також високо оцінив реакцію японського лідера на російську агресію, заявивши, що Японія "продемонструвала сильне лідерство в рамках G7, зробила свій внесок у значний обсяг фінансової та гуманітарної допомоги Україні, а також нелетальної військової техніки".

"Керівництво Японії з першого дня було критично налаштоване, даючи зрозуміти, що наслідки війни виходять далеко за межі Європи", – додав Байден.

Раніше, США оголосили новий пакет військової допомоги Україні, — Блінкен

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: