Головні події за добу на Львівщині

Untitled
Фото: відкриті джерела

За минулу добу один раз сирени сповіщали про повітряну тривогу у Львівській області. Була загроза ракетного удару через зліт МіГ-31К на території росії, а ці винищувачі є носіями «кинджалів». Небезпека не підтвердилася

Чим жила Львівщина минулої доби розповів начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

За словами Козицького, один раз сирени сповіщали про повітряну тривогу у Львівській області. Була загроза ракетного удару через зліт МіГ-31К на території росії, а ці винищувачі є носіями «кинджалів». Небезпека не підтвердилася.

В області триває ліквідація наслідків ракетного удару, який стався 15 серпня. У Ставчанах комісія визначила 37 присадибних ділянок, які зазнали руйнувань і будуть подавати на грошову компенсацію. Вивезли 20 кубічних метрів будівельного сміття. Цілодобово працюють Пункти надання допомоги. На засіданні сесії Оброшинської сільської ради додатково передбачили 1 млн грн матеріальної допомоги сімʼям, які постраждали. Також за знищене майно надаватимуть компенсацію з державного бюджету в межах програми «єВідновлення».

Неонатальний скринінг на Львівщині: за 9 місяців у перинатальному центрі виявили 8 випадків захворювання СМА у новонароджених.

Розширений генетичний скринінг дозволяє виявити захворювання ще на доклінічній стадії, до появи перших симптомів, щоб вчасно розпочати лікування або корекцію. Держава забезпечує безкоштовний генетичний скринінг для всіх новонароджених.

Медичні установи Львівщини переходять на е-документообіг. Зокрема це стосується медичних соціальних установ та медичних навчальних закладів обласного підпорядкування.

В Ілові вперше за час Незалежності України провели археологічні розкопки.

На Золочівщині демонтували уже понад 80% памʼяток комуністичного минулого. Залишилося ще 9 памʼятників. Повністю очистити Львівську область від такого тоталітарного спадку плануємо до кінця року.

Проєкт EU4Skills: у дрогобицькому ВПУ № 19 капітально відремонтують частину кабінетів та оновлять обладнання. Фінансує проєкт Європейський Союз.

Ще дві дитини-сироти з Борислава та Дрогобича отримають власне житло. Це однокімнатні квартири, які закуплять за кошти обласного бюджету та гроші територіальних громад.

У найближчі кілька днів на Львівщині прогнозують високий рівень пожежної небезпеки.

Нагадаємо, на Львівщині рятувальники за допомогою альпіністського спорядження зняли людей на зупиненій канатно-крісельній дорозі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: