Візит Зеленського до Швеції: всі подробиці

Untitled
Фото: ОП

Президент Володимир Зеленський в межах свого візиту до Швеції, зустрівся з прем'єр-міністром Ульфом Крістерссоном та шведським королівським подружжям - королем Карлом Густавом XVI і королевою Сільвією у палаці Стенхаммар

 Про це український лідер повідомив у Telegram в суботу, 19 червня.

"Розпочинаємо переговори з Прем’єр-міністром Швеції Ульфом Крістерссоном. Широкий порядок денний, але топ-пріоритет – оборонна співпраця, зокрема потужні шведські CV-90. Наші воїни вже ефективно використовують їх на передовій. Плануємо також виробляти CV-90 в Україні" - написав він.

Під час спільної пресконференції з прем’єр-міністром Швеції Ульфом Крістерссоном президент Володимир Зеленський зробив заяву, що українські пілоти вже розпочали випробування на шведських винищувачах Gripen. Україна домовлятиметься про отримання цих літаків, пише Кореспондент.

"Говорили про літаки Gripen. Це гордість Швеції… Тестові випробування Gripen за участі наших пілотів вже почалися. Сьогодні детально поговорили про майбутні кроки для можливості відкрити тему отримання шведських Gripen", – заявив президент.

За словами Зеленського, під час сьогоднішнього візиту до Швеції він також зустрінеться зі спікером парламенту й представниками всіх політичних сил. Під час зустрічі лідер країни порушить питання передачі Україні винищувачів Gripen.

Також Володимир Зеленський анонсував переговори з партнерами з кількох країн щодо посилення України у небі.

"Завтра-післязавтра у мене будуть переговори ще з кількома державами. Я впевнений, що ми разом з партнерами зробимо все і досягнемо відповідного результату в небі, щоб у росіян не було переваги. Коли вони контролюють небо, ми не можемо на землі рухатися швидко. А нам це потрібно", – заявив він.

"У нас немає сучасних літаків. І реально шведський Grippen – це гордість вашої держави. І я вважаю, що такою гордістю прем'єр-міністр міг би поділитися з Україною", – додав з посмішкою Зеленський.

Згодом, президента Володимира Зеленського і першу леді Олену Зеленську прийняли королівське подружжя Швеції – король Карл Густав XVI і королева Сільвія у палаці Стенхаммар, що в лені Седерманланд на південному сході Швеції, пише "Європейська правда" з посиланням на королівський двір Швеції

Королівський двір Швеції не наводить жодних подробиць зустрічі подружжя Зеленських із королівською родиною.

Фото: ОП

Читайте також: Байден: росія вже програла, вона не може досягти в Україні своєї початкової мети

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: