Тарифи на тепло у новому опалювальному сезоні не зміняться, - Шмигаль

ззз

Кабінет міністрів запевнив, що тарифи на тепло для населення в новому опалювальному сезоні не зміняться. Уряд продовжив дію механізму покладання соціального обов'язку на ринку природного газу до середини квітня 2024 року.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Він зазначив, що «Нафтогаз» буде й надалі реалізувати газ постачальникам тепла для населення за фіксованою ціною — 7,4 тисячі грн за тисячу кубічних метрів.

Прем’єр зазначив, що це рішення є частиною комплексних заходів з підготовки до зими. Міністр енергетики України Герман Галущенко повідомив, що закачування газу в українські газосховища відбувається з випередженням графіка. У підземні сховища газу вже закачано понад 13 мільярдів кубів блакитного палива. 

У Міненерго зазначили, що з наближенням зими навантаження на газовидобувні та газорозподільні підприємства буде зростати. Через ускладнення логістичних маршрутів збільшено використання газу для виробництва електроенергії.

Нагадаємо, нині відомо, що Львівська область готова до прийдешнього опалювального сезону на 70%. Повністю в регіоні це мають зробити до першого жовтня.

Підготовка до опалювального сезону на Львівщині

Раніше в Львівській ОВА звітували, що в області діють 1682 котельні, а станом на початок серпня вже готові до опалювального сезону 1026.

Планують заміну десятка котлів та такої ж кількості капітальний ремонт. В межах підготовки житлового фонду проводять роботи з ремонту внутрішньобудинкових систем електропостачання, ремонту внутрішньобудинкових систем постачання теплової енергії  та гарячої води та промивання  внутрішньобудинкових систем постачання теплової енергії.

Що буде у разі блекауту?

Загалом комплексно підготували 11 тисяч 508 житлових будинків та 1 тисячу 535 об’єктів соціальної сфери.

Стан готовності водопровідно-каналізаційного господарства області складає 63%. Запланували ремонт та заміну 45 км. водопровідних та каналізаційних мереж.

На випадок відключення електроенергії заклади охорони здоров’я і соціального захисту на 100% забезпечили генераторами, переконує глава області.

Крім того, упродовж підготовки до осінньо-зимового періоду здійснюють перевірку наявності та готовності до експлуатації резервних джерел живлення в  закладах освіти, культури, теплопостачальних та водопровідно-каналізаційних підприємствах.

Нагадуємо, торік на Львівщині опалювальний сезон завершився 13 квітня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: