На Львівщині нагадали про заборону ловити раків у водоймах

6f03aaeb8372581fbec6df5f35cca314
Фото ілюстративне: з відкритих джерел

У Львівській області заборонено ловити раків у водних об’єктах в літньо-осінній період, оскільки в цей час відбувається їхня друга линька. Така заборона діятиме до 30 вересня.

Про це повідомили в пресцентрі Львівської обласної військової державної адміністрації.

Зокрема львівський рибоохоронний патруль зазначає, що линька раків відбувається один-два рази на рік у дорослих особин, а в молодих – щоразу при рості та розвитку. Вона триває від кількох годин до однієї доби. Однак період формування та зміцнення нового панцира може тривати до півтора місяця. Тому в цей час і діє заборона на їх вилов.

У Державному агентстві меліорації та рибного господарства України нагадали, за незаконний вилов раків та під час заборони передбачено покарання від адміністративного штрафу (680 грн) до кримінальної відповідальності. Крім того, порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 3 332 грн за кожну виловлену особину.

Крім того, для подання повідомлення про виявлених порушників Львіврибохорона просить звертатися за номером цілодобової телефонної «гарячої лінії» відомства: (066) 098-84-47 та (032) 270-41-88 або на всеукраїнську безкоштовну «гарячу лінію»: 0 (800) 50-52-50.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у Львові відбулася виставка безпородних собак «ПростоПес – не просто друг».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: