До Дня Незалежності у Львові відбудеться екскурсія перейменованими вулицями

У Львові до Дня Незалежності України Центр туристичної інформації розробив новий екскурсійний маршрут перейменованими вулицями та просторами міста, під час якого учасникам розкажуть про людей, на честь який були названі вулиці.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Там розповіли, що маршрут простягнеться через 5 перейменованих вулиць, а триватиме екскурсія орієнтовно 1.5 години. Так, екскурсія пролягатиме через такі вулиці: сквер НТШ - сквер Іваничука - вулиця Тараса Бобанича «Хаммера» (раніше Короленка) - вулиця Ігоря Дашка (раніше Філатова) - вулиця о. Димитрія Яреми (раніше Чехова) - Сквер Панчишина - вулиця Юрія Руфа (раніше Некрасова).

Перша екскурсія цим маршрутом відбудеться завтра, 23 серпня, о 9:00 год. Місце зустрічі – Львівський туристичний офіс, вул. Руська 20.

У пресслужбі ЛМР зазначили, що новий екскурсійний маршрут розробив працівник Центру туристичної інформації, історик та екскурсовод Євген Гулюк.

«День Незалежності – завжди чудова нагода краще познайомитися з собою! В Україні почали очищати публічний простір від отруйних рудиментів колоніального та комуністичного минулого. Детоксикація суспільного організму відбувається і на рівні назв вулиць, площ та громадських просторів. Упродовж останнього року у Львові багато зробили в цьому напрямку. Відтак запрошуємо на прогулянку містом, де головні акценти будуть саме на перейменованих локаціях. Поговоримо про назви площ та вулиць, непересічних місцевих мешканців та цікавинки з їхнього життя. Маршрут пролягатиме між вулицями Тараса Бобанича та Юрія Руфа», – розповів екскурсовод.

У ЛМР підкреслили, що маршрут складено саме цими вулицями, тому що вони є комфортними для однієї комплексної пішохідної прогулянки. Крім того, в Центрі туристичної інформації запевняють, що будуть працювати над створенням і нових екскурсій, які оховлюватимуть й інші перейменовні вулицями.

Екскурсія є безкоштовною, однак потрібно перед цим зареєструватися тут.

Нагадаємо, що у Львові перейменували чимало вулиць в межах деколонізації топоніміки міста. Тому ІА Дивись.info започаткувала проєкт «Декомунізація Львова», аби розповідати містянам про видатних українців, на честь яких перейменували вулиці, що колись носили радянські назви.

Читайте також Михайло Горинь: дисидент та правозахисник, на честь якого назвали вулицю у Львові

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: