У Львівському музеї відбудеться відкриття виставки «Михайло Жук - вісник відродження»

У середу, 23 серпня, у Національному музеї імені Андрея Шептицького (просп. Свободи, 20) у Львові відбудеться відкриття нового виставкового проєкту «Михайло Жук - вісник відродження».

Про це повідомили в Національному музеї у Львові імені Андрея Шептицького.

Експозицію, приурочену 140-річчю від народження Михайла Жука. Тут сформували близько 200 творів видатного українського митця з музейних та приватних збірок зі Львова, Одеси, Києва та Чернігова. Проєкт ініційований Музеєм сучасного мистецтва Одеси та реалізований у співпраці з Національним художнім музеєм України за підтримки Українського культурного фонду.

У музеї також підкреслили, що спадщина Михайла Жука як українського митця була примусово забута впродовж десятиліть радянських репресій. Утім його творчість виразно відображає багатомірність та розмаїття тенденцій українського модернізму. Мистецтво Михайла Жука, сформоване під впливом краківської сецесії, має самобутнє звучання, запам’ятовується елегійною настроєвістю, оригінальністю рисунку і колориту та чарівною флореальною орнаменталістикою.

Кураторка виставки - завідувачка науково-дослідного відділу мистецтва ХІХ-поч.ХХ століття NAMU, кандидатка мистецтвознавства Олена Кашуба-Вольвач.

Виставковий проєкт триватиме до 27 вересня.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у Львові покажуть фільм про Маріуполь.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: