Опалювальний сезон: об'єкти теплопостачання у Львові вже готові більш як на 80% 

щ

Сьогодні на сесії Львівської міської ради депутати заслухали звіт Ірини Маруняк, заступниці міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства, про проведену роботу за цей рік. Посадовиця зосередила увагу на відновленні будинків і допомозі мешканцям, які постраждали від ракетних обстрілів 6 липня і 15 серпня, а також розповіла про підготовку міста до зими. За її словами, вже більш як на 80% об'єкти теплопостачання міста готові до роботи у зимовий період.

Про це повідомляє міська рада.

«Львів є одним з небагатьох міст України, де з міського бюджету виділяються кошти на відновлення пошкоджених будівель і матеріальну допомогу мешканцям, які постраждали від обстрілів. Ремонтуємо покрівлі, встановлюємо вибиті вікна, виділяємо кошти постраждалим мешканцям на оренду житла», - сказала посадовиця.

За її словами, також зараз важливою є підготовка міста до зими.

«Станом на сьогодні об'єкти теплопостачання - котельні, ЦТП, готові більш як на 80%. До початку опалювального сезону ми проведемо всі необхідні роботи. Відзначу, що за період 2021-2023 рік Львівтеплоенерго та Залізничнетеплоенерго замінили 21,5 км трубопроводів попередньоізольованими трубами. Встановлено теплові насоси в котельнях на вул. Шевченка, 42 та Зеленій, 111. Зараз завершуються роботи з встановлення теплових насосів у котельнях на вул. Золота, 21 та Братуня, 9. У 2023 році планується виконання вказаних робіт також в котельнях на вул. Тарнавського, 114, Медової Печери, 69 та Ожинова, 5. Економія газу в середньому по одній котельні - 100 тис.м3/рік, що при вартості газу 7,6 грн за 1 м3 означатиме економію коштів - 760 тис. грн», - додала вона.

Також з початку війни ми запровадили Програму часткової компенсації вартості закупівлі електрогенераторів для забезпечення потреб співвласників багатоквартирних будинків Львівської міської територіальної громади. Місто повертає 50% вартості від ціни генератора, але не більше 30 тис. грн (для бізнесу 80 тис. грн). Участь у програмі можуть брати ОСББ, управляючі компанії, виконавці житлових послуг будинків, а також ЖБК Львова.

Також на сьогодні усі об’єкти водопостачання ЛМКП «Львівводоканал» забезпечені джерелами резервного живлення, що дає можливість на 100% забезпечити водопостачанням м. Львів до нижніх поверхів будівель. Паралельно відновлено 13 механічних свердловин.

«Що важливо, нам ще потрібно придбати паливовози і водовозки, щоб у разі відсутності електроенергії, ми могли забезпечити роботу дизельгенераторів і довіз води мешканцям», - резюмувала Ірина Маруняк.

Нагадаємо, Кабінет міністрів запевнив, що тарифи на тепло для населення в новому опалювальному сезоні не зміняться. Уряд продовжив дію механізму покладання соціального обов'язку на ринку природного газу до середини квітня 2024 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: