У Львові покажуть фольклорний фільм на старій відеоплівці

У Львові в Палаці Хоткевича 31 серпня відбудеться перегляд відеофільму справжнього весілля 90-х років зі села Кальне Тернопільської області. Крім того, також буде обговорення традицій з етномузикологинею Христиною Попович.

Про це повідомили у Львівській міськраді.

За словами організаторів, подія відбудеться в новому форматі «Фольклор на старій відеоплівці: ВЕСІЛЛЯ». Під час заходу відбудеться перегляд відеофільму справжнього весілля 90-х років зі села Кальне Тернопільської області з професійними коментарями від етномузикологині. Після перегляду — активне обговорення побаченого у дружній, невимушеній атмосфері.

«Український фольклор завжди цікаво досліджувати. А саме зараз, у воєнний час, коли українці відстоюють своє право на ідентичність, це ще й дуже актуально. Ми щасливі, що традиції живуть до сьогодні, що давніше їх практикування зафіксоване в літературі, а також на доступних аудіозаписах. Але читати і слухати — добре, а от побачити і проаналізувати — значно краще!», — підкреслили організатори події.

Вхід на перегляд фільму — вільний внесок від 100 грн. Крім того, перед цим потрібно зареєструватися тут.

Нагадуємо, раніше ми повідомляли, що у Львові відбудеться перегляд та обговорення фільму «Хто ми? Психоаналіз українців».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: