У львівській дитячій лікарні облаштували кімнату сенсорної інтеграції

369634046_758312126303912_9185782153272009110_n
Фото: Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр

У Західноукраїнському спеціалізованому медичному центрі, що діє у Львові, запрацювала кімната сенсорної інтеграції.

Про це розповіли на сторінці лікарні.

Приміщення облаштували спеціальним світловим обладнанням, тренажерами для балансування, тактильними поверхнями, м'якими меблями.

Створити сучасний навчально-реабілітаційний простір Центру допомогли львівські волонтери із благодійного фонду СОС Дитячі Містечка України.

«У реабілітації хворих з психомоторними розладами чи розладами спектру аутизму такі кімнати дають дуже хороші результати. Заняття тут сприяють формуванню у них саморегуляції, формуванню чи відновленню рухової активності, зниженню психо-емоційного навантаження. Водночас тут ми займатимемось й з іншими пацієнтами, у яких порушена сенсорна система: з дітками з онкопатологіями (особливо з пухлинами мозку), з ураженнями нервової системи, з вадами зору та слуху, недоношеними дітками тощо», — розповіла керівник Клініки комплексної медичної реабілітації ЗУСДМЦ Анна Галик.

Ця кімната є частиною комплексного лікування, яке отримують у Центрі пацієнти з неврологічними чи ментальними розладами внаслідок різноманітних захворювань. Вони потребують якісної реабілітації під час і після терапевтичного лікування. Таких діток є багато, часто на стаціонарному лікуванні знаходиться понад 150 важкохворих дітей. І всі вони забезпечені медичною допомогою, яку надає мультидисциплінарна команда фахівців лікарнії.

Відкрита кімната сенсорної інтеграції - пілотний проєкт фонду на Львівщині у такому напрямку. Пріоритетом організації є підтримка українських сімей, які постраждали від війни.

Нагадуємо, Чорнобильська лікарня у Львові співпрацюватиме із клінікою дитячої онкології з Нідерландів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: