У Львові відбувся благодійний форум «Незалежні»

IMG_4040 (2)
фото: Дивись.info

Глобальна медіа-компанія Forbes провела у Львові благодійний форум «Незалежні». Метою заходу було об’єднати зусилля бізнесу та влади, щоб знайти ефективні рішення для успішної реінтеграції ветеранів у мирне суспільство.

На форумі говорили про різні програми для реінтеграції ветеранів, про помилки, яких слід уникати в роботі та про те, як створити інклюзивне робоче середовище.

Першим виступив Денис Квебек із темою «Чому говорити про реінтеграцію — на часі». Він військовослужбовець, ветеран. Народився 27 лютого 1996 року в селі Панчеве, у Кіровоградській області. Почав свій військовий шлях у 2014-му. Проходив службу в полку сил спеціальних операцій, отримав поранення та був звільнений в запас 2018 року. А з початку повномасштабної війни бере участь у захисті країни від агресора. 

фото: Дивись.info

Далі відбулася панельна дискусія під назвою «Зона сили компаній, найкращі практики реінтеграції». До розмови долучилися Олена Бойченко (лідер програми МХП-Поруч, директорка департаменту безпеки співробітників та охорони здоровя МХП), Анастасія Ялова (керівниця напрямку розвитку HR бренду «Нова пошта»), Олена Семич (директорка зі сталого розвитку компанії ДТЕК), Тетяна Кіпіані (начальниця департаменту розвитку персоналу Vodafone) та Роман Бондар (Старший партнер Korn Ferry).

фото: Дивись.info

Слідом на сцені з’явилася Івона Костина із темою «Шлях ветерана: як компаніям підтримати співробітника на будь-якому з його етапів». Це засновниця Veteran Hub з 2016 року і дотепер.

фото: Дивись.info

Тоді відбувся бесіда між Анною Адом, директоркою з управління персоналом та побуту «Ferrexpo», та Віктором Комаренком, офіцером-психологом 3 окремої штурмової бригади, співзасновником та керівником освітнього і дослідницького напрямків BEEHIVEOR. Вони обговорювали Як будувати організацію та команду, стійкі до травм.

фото: Дивись.info

Наступною відбулася дискусія на тему «Американський досвід. Як ветерани посилюють компанію». До неї долучилася Наталія Калмикова (виконавча директорка Українського ветеранського фонду) та Вільям Аттіг (американський ветеран, Виконавчий директор Ради Спілок Ветеранів (Union Veterans Council),співзасновник Американсько-українського ветеранського мосту).

фото: Дивись.info

Після того Ян Гончаров (CEO компанії «Українська Броня»), Адріанна Мацьків (очільниця відділу партнерств Руху Veteranka) та Наталія Яриш (засновниця українського бренду вишитого одягу SVARGA) презентували міжнародний проєкт «Їй потрібна броня». Вони створюють бронежилети для жінок з урахуванням їхніх анатомічних особливостей.

фото: Дивись.info

Далі відбулася розмова на тему «Роль держави. Що потрібно зробити для того, щоб ветерани почувалися гідно». У ній взяли участь Дарина Марчак (перша заступниця міністра соціальної політики України), Тетяна Калита (заступниця міністра у справах ветеранів України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації), Тетяна Бережна (заступниця міністра економіки України), та Ольга Руднєва (CEO «Superhumans Center»).

фото: Дивись.info

Про типові помилки компаній під час роботи з ветеранами розповіла Олена Бондар - СЕО Wellbeing Company, експертка з організаційного добробуту.

фото: Дивись.info

Тему «Лідерство — роль керівника в адаптації ветеранів» обговорили Віталій Седлер (співзасновник та CEO Intellias), Василь Даниляк (СЕО групи компаній ОККО), Руслан Шостак (засновник і співвласник торгових мереж EVA і VARUS) та Оксана Філоненко (директорка ГО «Центр зайнятості Вільних людей»).

фото: Дивись.info

Пізніше на сцені з’явився Олег Карпенко - заступник директора фонду «Повернись живим». Він зачепив тему Як повернути максимальну кількість ветеранів додому.

фото: Дивись.info

Детальніше про кожну із тем Дивись.info розповідатиме вам упродовж тижня.

Вже вкінці нагородили компанії, які відзачилися інклюзивною політикою, тобто дали роботу українським ветеранам.

фото: Дивись.info

Читайте також: Lviv Invest Forum: як це було.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: