Головні події за добу на Львівщині

65d2b3f-53c0140-lviv
Фото: відкриті джерела

Шість разів сирени сповіщали про повітряну тривогу через загрозу ракетних ударів з літаків МіГ-31. В усіх випадках небезпека не підтвердилася.

Чим жила Львівщина минулої доби розповів начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

«У Стрийському районі на фасаді Сулятицької школи відкрили меморіальну дошку двом захисникам України Миколі Луговому та Роману Харику. Микола Луговий загинув 16 січня 2023 року у бою поблизу Бахмута. Роман Харик загинув 28 березня 2023 року під час виконання бойового завдання біля Богданівки на Донеччині. Вічна пам'ять!», – повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

На території Львівської області налічують 864 «Пункти Незламності». Більшість із них розгорнули органи місцевого самоврядування, іншу частину – ДСНС Львівщини та відповідальний бізнес. До 1 вересня громади мають провести інвентаризацію обладнання, перевірити справність, передбачити запаси паливно-мастильних матеріалів для безперебійної роботи генераторів.

Бригада зі Львівщини повністю відновила дахи будинків на одній із вулиць у селі Таврійське Херсонської області в межах проєкту «Пліч-о-пліч». Далі – замінятимуть вікна та двері. У селі Біла Криниця, які також відновлює Львівщина, вікна та двері встановили у половині будинків, які цього потребують.

Невдовзі працюватиме «пряма телефонна гаряча лінія» Пенсійного фонду на Львівщині. На запитання жителів області відповідатиме заступниця начальника Головного управління – начальниця управління обслуговування громадян.

Великі яворівські забавки встановили у Львові в парку «На Валах». Їх до Дня Незалежності України Львівській ОВА подарувала Яворівська міська рада.

«Минулого року у липні Міністерство культури та інформаційної політики внесло яворівську забавку до Національного переліку нематеріальної культурної спадщини України», – додав очільник Львівщини.

Сплави на байдарках та сапах, патріотичний квест, унікальна Сокальська кераміка, козацька церква – усе це та інше доступне для туристів на Червоноградщині. Відеоблог «В об'єктиві» управління туризму та курортів Львівської ОВА із локаціями, які варто відвідати у цій місцевості, можна переглянути за посиланням.

Генератори, потужністю 30 кВт, отримали навчальний заклад Белзької громади та комунальна лікарня Великомостівської громади. Їх надали Асоціація місцевих рад «Ради Львівщини» та Міжнародна організація з міграції.

Школи Дрогобича та громади отримали дев’ять тисяч нових підручників до початку нового навчального року за програмою Нової української школи. Підручники розраховані на учнів 5-11 класів для різних предметів.

У Самбірському районі зібрали близько 200 тисяч гривень на купівлю авто для наших земляків із Рудківської громади, які обороняють державу на Запорізькому напрямку.

Три автомобілі, два генератори та кошти на ремонт машин передали військовим частинам, які дислокуються у Дрогобицькому районі. Допомогу надали у співпраці – Дрогобицька РВА, Благодійний фонд «КОЛО», «British-Ukrainian Aid», а також місцеві компанії.

У Комарнівській громаді на ярмарку до Дня Незалежності зібрали близько 10 тисяч гривень на потреби наших воїнів. Ще майже 5 тисяч гривень для ЗСУ вторгували маленькі волонтери із села Підгірне Підберізцівської громади. Вони продавали лимонад.

Нагадаємо, на Львівщині мотоцикліст загинув внаслідок зітнення з велосипедистом

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: