Центр протезування та реабілітації Superhumans: як ветерани повертаються до нормального життя

у
фото: Дивись.info

На Львівщині працює Всеукраїнський центр з протезування, реконструктивної хірургії, реабілітації та психологічної підтримки для людей, які постраждали внаслідок воєнних дій Росії.

Дивись.info побували там на екскурсії і дізналися про відновлення українських військових трохи більше.

фото: Дивись.info

Почалась вона із того, що усім охочим запропонували спробувати пересуватися на кріслах колісних.

фото: Дивись.info

Це доволі непросте завдання для того, хто не звик. Хоча у центрі Superhumans все облаштоване для людей з інвалідністю. Тут вони вільно можуть пересуватися на кріслах колісних та протезах, бо все побудовано за принципами доступності. Також є пандуси й ліфти.

фото: Дивись.info

У реабілітаційному центрі ветерани вчаться ходити на протезах та займаються фізкультурою. Також для пацієнтів доступний басейн. А ще — психологічна підтримка.

фото: Дивись.info
фото: Дивись.info
фото: Дивись.info

Тут є лабораторія протезування, аналогів якій немає в Україні, а також музей протезів, щоби люди розуміли, як рухаються біонічні або штучні кінцівки. А також реабілітаційне відділення. Для цього у центрі працює група реабілітологів, психологічний депаратамент і департамент, де люди можуть проходити арттерапію, групи взаємопідтримки тощо.

фото: Дивись.info

А в жовтні цього року тут з'являться дві операційні, палатний фонд на 45 ліжок та апартаменти для іноземних лікарів, яких залучають для роботи з українськими фахівцями та для обміну досвідом у складних випадків. 

фото: Дивись.info

Екскурсія відбулася у межах благодійного форуму «Незалежні». Її метою було, зазначила директорка Superhumans center Ольга Руднєва, зробити акцент на безбар'єрності. На заході були присутні представники великого та середнього бізнесу. Тож роботодавці, працівники яких зараз воюють на фронті, отримали розуміння, які умови слід для них створити.

«Це люди, які мають бойовий досвід, люди, які можуть мати інвалідність, люди, які потребують, скоріше за все, зміни ролі, бо вони навряд чи зможуть працювати на тій самій позиції. І вони потребують підготовки колективу для інтеграції. Відповідно, зустріч представників бізнесу з нашими пацієнтами, сподіваюся, дала трішки розуміння того, з чим будуть далі стикатися і як їм правильно вибудувати співпрацю», - пояснила Ольга.

фото: Ольга разом з пацієнтами центру, Дивись.info

Як записатися у Superhumans center

Будь-яка людина може заповнити анкету на сайті. Після цього анкета потрапляє до медичного відділу, а пацієнта запрошують на медичний консиліум. Із кожним працює команда – реабілітолог, психолог, протезувальник та іноді соціальний працівник. 

фото: Дивись.info

Про Superhumans center

Superhumans – медична клініка, яка була заснована в серпні минулого року у Львівській області шляхом модернізації та переустаткування державної лікарні. Вона спеціалізується на протезуванні – біонічному протезуванні, яке дозволяє маніпулювати руками за допомогою м’язової активності. Окрім протезування клініка пропонує послуги з пересадки шкіри, виготовлення екзоскелетів та реабілітації. 

Зараз у центрі ще тривають будівельні роботи, восени планують завершити та повністю відкрити Superhumans Львів.

фото: Дивись.info

Читайте також: Пристосувати старі будівлі для людей з інвалідністю, не витративши шалені гроші.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: