Восени у Львові пройде 30-й книжковий форум на новій локації

IMG_3497
Фото: ІА Дивись.info, ілюстративне

Нинішнього року традиційний книжковий фестиваль Lviv BookForum повертається до Львова, але за новою адресою.

Про це повідомили організатори у вівторок, 29 серпня.

2023 року форму пройде у змішаному формі — онлайн та наживо. Україномовну трансляцію заходів можна буде переглянути на сайті bookforum.ua. Англійською та іспанською мовами – на сайті Hay Festival (Велика Британія), одного з найбільших літературних фестивалів Європи, який вдруге є діджитал-партнером Lviv BookForum.

Книжковий ярмарок вперше зустрічатиме українських видавців на новій локації – поруч з  Центром архітектури, дизайну та урбаністики «Порохова вежа» – найбільша фортифікаційна споруда XVI століття у центрі Львова, одна з небагатьох, що збереглася донині. Вона – ніби поза часом і простором, свідчить про міцний зв’язок минулого й теперішнього, тримає оборону заради майбутнього.

«До всіх воєн ми готуємося, базуючись на досвіді минулих воєн. Історія також показує, що післявоєнні періоди не обов'язково означають настання справедливості. На BookForum’і ми говоритимемо про досвіди балканських воєн, порівнюватимемо постколоніальні та антиколоніальні процеси в різних країнах, спробуємо змоделювати, як на світову економіку впливатиме відбудова України. Однак найголовніше – вчитимемося зберігати людське в собі. Адже, як казала Ярина Чорногуз, українська письменниця та військова: “Війна стирає цивілізаційні прояви, але книги та література, які є вершиною цивілізації, можуть втримувати гуманне у нас”», – каже Софія Челяк, програмна директорка Lviv Bookforum

Фокусна тема – «Перепис майбутнього». Письменники, інтелектуали та культурні діячі говоритимуть про прийдешнє, у якому Україна є сильним незалежним суб’єктом політичного світу, а кожна українка/українець відчуває свій вплив на власне й стороннє життя.

Основна програма 30-го Lviv BookForum налічує понад 30 подій. Відбудуться дискусійні панелі, дитяча програма, традиційна Ніч поезії і музики, програма видавців, розмови, присвячені вшануванню пам’яті і творчості загиблих від війни українських письменників Вікторії Амеліної та Володимира Вакуленка. Програму буде оголошено згодом.

Серед гостей – Енн Епплбом (США), Бен Окрі (Нігерія), Ева Томпсон (США), Арт Шпігельман (США), Георгі Господинов (Болгарія), Джонатан Франзен (США), Панкадж Мишра (Індія), Озрен Кебо (Боснія), Славенка Дракуліч (Хорватія), Марія Ресса (Філіппіни), Люк Гардінґ (Велика Британія), Каталіна Ґомес (Колумбія), Девід Тоскана (Мексика), Девід Ріфф (США), Ед Вулліамі (Велика Британія), Бернар-Анрі Леві (Франція), Андрій Курков, Катерина Калитко, Віталій Портников, Олександра Матвійчук, Олександр Михед, Павло Вишебаба, Андрій Любка, Ярина Чорногуз, Ірина Цілик, Вахтанг Кебуладзе та інші.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: