Міністерство освіти та науки визначило тему першого уроку у новому навчальному році

Фото: oksun70/Depositphotos

Міністерство освіти і науки запропонувало вчителям провести перший урок на тему підтримки психічного здоров’я. Фахівці розробили онлайн-урок для 1-11 класів на тему «ТИ ЯК? Повертаємось до школи!».

Про це повідомило Міністерство освіти.

У МОН наголосили, що початок навчального року для школярів є стресовим, адже тепер діти мають адаптуватися до нових умов, взаємодіяти із однолітками і вчителями, та звикати до нового режиму. Тому на уроці школярам розповідатимуть, як із цим боротися. Психологи розкажуть дітям, як працюють емоції, покажуть прості вправи для заспокоєння та підкажуть, як подолати страхи й тривожність.

Сценарії для уроку розробили окремо для 1-6 та 7-11 класів. Окрім цього, матеріали уроків містять інформацію для вчителів та батьків, яка допоможе підтримати дітей впродовж року.

1 вересня о 9:00 відеоурок транслюватимуть на «MEGOGO Освіта», тож кожен охочий зможе переглянути урок про роль ментального здоров’я.

Нагадаємо, з першого вересня за парти у Львівській області сядуть близько 300 тисяч школярів, зокрема майже 8 тисяч першокласників. Проте дистанційно продовжать навчатися учні семи шкіл регіону, оскільки в цих закладах немає укриттів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: