Будували 7 років: на Львівщині відкрили ліцей

школа
Ілюстративне фото. Архів ІА Дивись.info

Для 250 школярів у Семенівці Львівської області збудували корпус ліцею. Заклад має три поверхи, де навчатимуться учні з 1 по 11 класи.

Про це повідомили у військовій адміністрації регіону 1 вересня.

Будівництво розпочали ще 7 років тому. Через недостатнє фінансування цей об’єкт набув статусу довгобуду. Однак реконструкцію необхідно було провести, адже приміщення корпусів чинного Семенівського ліцею не могли забезпечити належні умови для комфортного та безпечного навчання дітей, адже їх спорудили століття тому, пояснили у відомстві.

З обласного бюджету на будівельні роботи скерували 18 мільйонів гривень. Співфінансували проєкт також коштами державного та місцевого бюджетів. 

Читайте також: Без ґаджетів та стоячи — все, що потрібно знати про новий навчальний рік у Львові та області

У новому приміщенні ліцею облаштували комп’ютерний клас, бібліотеку, спортивний зал, харчоблок, котельню, закупили сучасне обладнання та техніку. Окрім цього, тут встановили систему зовнішнього та внутрішнього відеоспостереження. 

Зараз на стадії завершення сучасні фізкультурно-спортивні майданчики для футболу, баскетболу, волейболу, гри в настільний теніс та трибуни для глядачів. 

Будівля школи відповідає вимогам комплексної термомодернізації, а також тут врахували потреби для маломобільних груп населення (встановили підйомник для можливості пересування між поверхами, а також облаштували спеціальний санвузол на першому поверсі, ресурсну кімнату для дітей). 

Нагадуємо, у Пасіках-Зубрицьких після капітального ремонту відкрили гімназію, де навчатимуться 136 учнів.

За даними ОВА, упродовж тижня, що минає, на Львівщині також відкрили гімназії у Сороках-Львівських, дитячий садок у Волі-Баранецькій і ліцей у Кротошині. 

З нового навчального року у Львівській області пішли до школи понад 227 тисяч дітей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: