Головні події за добу на Львівщині

Depositphotos_14017349_s-2019
Фото: відкриті джерела

Протягом минулої доби загроз ракетних ударів у Львівській області не виникало

Чим жила Львівщина минулої доби розповів начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

"На честь полеглого Героя ростиме дерево. Так у перший день нового навчального року у Львівському національному медичному університеті імені Данила Галицького вшанували памʼять випускника медичного факультету №2, військового медика полку «Aзoв» Івана Штокала. Іван був родом з Поморян. З 2014 року їздив у зону АТО як бойовий медик. Від початку повномасштабного вторгнення росії став на захист України. Загинув 20 квітня 2022 року у Маріуполі на «Aзoвстaлі» від кулі російського снайпера, коли намагався врятувати життя пораненого бійця. Про невмирущість подвигу Героя тепер нагадуватиме клен, який висадили на університетському подвірʼї" - написав він.

За словами Козицького, у Червоноградському районі родини воїнів, які зникли безвісти, отримали консультації від представниці Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Марії Петришин та адвокатки, експертки з надання правової допомоги військовослужбовцям і членам їхніх сімей Маки Шонії. Зустріч відбулася у Червоноградському «Будинку воїна». Організували її за сприяння Міжнародного фонду «Відродження».

Армреслерка з Рави-Руської Анна Кушнір виборола два «срібла» на чемпіонаті світу серед незрячих.

У Львові визначили переможців другого Всеукраїнського композиторського конкурсу імені Мирослава Скорика. Троє переможців та лауреат спеціальної премії отримають грошові винагороди.

«Замість квітів – донат на ЗСУ»: під час святкової лінійки у Старосамбірській школі імені Героя України Богдана Сольчаника зібрали 20 тисяч гривень. З цієї суми 8 тисяч уже скерували на кріплення на тепловізійний приціл для свого земляка Романа Кільгана. Знаю, що 1 вересня схожі акції були і в інших навчальних закладах нашої області. Дякую всім, хто долучився, за добрий приклад.

У бібліотеці-філії №8 Червонограда відкрили інтерактивний простір для дітей. Це вже десятий такий простір, який відкрили у межах співпраці Львівської ОВА з БФ «СОС Дитячі містечка України».

У Львові працює хаб для людей, які не мають статусу інвалідності і потребують засобів для пересування та самообслуговування. Тут безкоштовно можна отримати крісла колісні, палиці, милиці, ходунки, протипролежневі подушки.

Благодійники з польського Моґільно здійснили шосту гуманітарну місію в Україну. Вони доправили у Броди три буси з харчами тривалого зберігання, медикаментами та одягом для людей в потребі. Це вантаж, який передали німецькі партнери ґміни Моґільно – громада Енгельскірхен. Їжу та ліки зі Золочівщини доправлять воїнам на передову. На прохання іноземних жертводавців частину допомоги скерують людям у складних життєвих обставинах, які живуть у Бродівській громаді.

Через ремонт моста через річку Рата у Великих Мостах з 14:00 5 вересня до 22 грудня цього року перекриють рух на автомобільній дорозі загального користування державного значення Р-15 Ковель – Володимир-Волинський – Червоноград – Жовква.

Героєм нового епізоду проєкту NTA та Львівської ОВА #УКРАЇНСЬКОЮ_ЗДОЛАЄМО став ТікТоК-блогер та популяризатор української мови Андрій Шимановський.

Єдина в Україні металева оглядова вежа із панорамою на 360°, оригінальні деревʼяні вілли, найвища в країні статуя Христа і не лише. Новий випуск проєкту «В обʼєктиві» – про те, що варто побачити у Трускавці.

Нагадаємо, у Львівському районі внаслідок ДТП загинув водій «Мерседеса».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: