Львівщина: головні події за добу

download

Протягом минулої доби загроз ракетних ударів у Львівській області не виникало

Чим жила Львівщина минулої доби розповів начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Напередодні на найвищу вершину Львівщини – гору Пікуй – піднялись ветерани війни. Серед них був Сергій Іванов, який втратив руку у боях під Бахмутом. Отримує фахову допомогу в одному із реабілітаційних центрів Львівщини. Інший військовослужбовець Євген Бережний піднявся на гору на кріслі «джульєтка». Він втратив ногу, обороняючи Бахмут. Проходить лікування у Трускавці.

Разом із захисниками сходили на гору 30 осіб – працівників Львівської ОВА та усіх охочих. Зійшли на Пікуй за 2,5 години. Супроводжували мандрівників Гірська оперативно-рятувальна служба та Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги і медицини катастроф. Партнерами сходження були ГО «Veterans GO», Superhumans Center, Боринська ТГ, Самбірська РВА. Невдовзі відбудуться ще два сходження із нашими ветеранами. Деталі – згодом.

Проєкт втілює Управління туризму та курортів Львівської ОВА в межах Концепції підтримки Захисників та Захисниць України, яку напрацювала Львівська ОВА.

Ще дві поліцейські станції запрацювали в Стрийській громаді – у селах Миртюки та Угерсько. Їх відкрили в межах проєкту «Поліцейський офіцер громади» Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Правоохоронці забезпечені службовим транспортом, який придбали коштом міського бюджету, зброєю, засобами зв’язку та всім необхідним для несення служби. Вони забезпечуватимуть правопорядок, протидіятимуть та запобігатимуть вчиненню правопорушень, проводитимуть превентивну роботу, дбатимуть про безпеку дорожнього руху.

Жидачівська молодіжна рада провела перший волонтерський табір. Облаштовували кімнати молодіжного простору у селі Бережниця. Тут молодь зможе проводити важливі зустрічі, тренінги й обговорення, влаштовувати перегляд фільмів. Табір провели завдяки обласній програмі «Молодь Львівщини». Молодіжний простір у Бережниці запрацює невдовзі.

Місто та гміна польського Лосіце, які є партнерами Перемишлян, передали для потреб громади автобус.

Навчальні заклади Рава-Руської громади отримали комплекти інтерактивних мультимедійних дошок MyBoard IB90 та короткофокусні проєктори InFocus. Вартість обладнання майже 500 тисяч гривень. Його придбали в межах співпраці ГО «Громада в дії» та інвестиційної компанії «R_Apart».

Ігрові набори для дітей отримали школи Бісковицької громади Самбірського району, в яких навчається більше ніж 100 учнів. Проєкт втілює Tech StartUp School за підтримки Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

Наша землячка із Самбірщини, яка майже 20 років проживає разом з родиною у Канаді, нещодавно завітала у Самбір. Привезла допомогу для Самбірської центральної лікарні – електрокардіограф, препарати для знеболення, кровоспинні засоби, перев’язувальні матеріали, засоби гігієни. Олена Бешлей від початку повномасштабної війни активно передає допомогу в Україну – тактичний одяг та бронежилети, продукти, медичні засоби та засоби гігієни. Із забезпеченням необхідними речами допомагає церква й духовенство.

На території державного дитячого санаторію у Трускавці встановили новий дитячо-спортивний майданчик. Тут від початку повномасштабної війни знаходять прихисток вимушені переселенці. Більшість із них – з дітьми. Встановив майданчик благодійний фонд «NEEKA».

Читайте також: Головні події за добу на Львівщині

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: