Російським школярам видали підручники з виправданням війни в Україні - ЗМІ

2879180
Фото: meduza.io

Старшокласникам пояснюють, що Україна є "ультранаціоналістичною державою", яку Захід мав намір використати як "таран" для знищення Росії"

В РФ старшокласники почали вивчати нову версію "історії", в якій виправдовується повномасштабна війна проти України, а також переосмислюється жорстокість радянського диктатора Йосипа Сталіна.

Про видання нових підручників повідомляє The New York Times, пише Кореспондент.

Зазначається, що російська пропаганда підготувала для школярів "сильно перероблений" підручник з історії, в якому стверджується, що Україна є "ультранаціоналістичною державою", де "опозиція заборонена", і що США є "головним бенефіціаром українського конфлікту".

За даними видання, це версія підручника для школярів 16-17 років "Історія Росії з 1945 до початку XXI століття". Один із авторів книги – Володимир Мединський, колишній міністр культури РФ та радник російського диктатора Володимира Путіна.

У книзі 28 сторінок присвячено війні Росії проти України, яку автори трактують як "відповідь дедалі агресивнішому Заходу, який мав намір використовувати Україну як "таран" для знищення Росії".

Автори книги звинуватили Захід у "русофобії" та в "ескалації" війни, внаслідок чого у Росії нібито "немає іншої альтернативи", окрім як вдатися до мобілізації та відправити 300 000 росіян воювати проти українців.

Зауважимо, що за висновками британської розвідки, Росія намагається зупинити український наступ, але її дії можуть мати протилежний ефект.

Також, РФ розгорнула "резервну армію", щоб кинути додаткові сили на південь України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: