Львівські бригади будівельників відновили 40 пошкоджених будинків на Херсонщині

3a1ceb5e-0f4b-43a8-9fc2-ab7b678370c1
Фото: ЛОВА

Від липня на Херсонщині працюють будівельники з Львівської області. Вони вже змогли відновити 49 пошкоджених осель.

Про це повідомили у Львівській обласній військовій адміністрації (ЛОВА).

Там розповіли, що Львівщина стала однією з 15 регіонів, який долучився до проєкту «Пліч-о-пліч». Така ініціатива має на меті допомогти відбудувати громади Херсонщини, які найбільше постраждали від агресії Росії. Зокрема львівській будівельники взяли під свій патронат селище Біла Криниця, села Нова Зоря і Таврійське.

За інформацією ЛОВА, об’єкти, які планує відновити Львівщина, поділені на категорії. Таким чином, у програму входить такі роботи: поточний ремонт, капітальний ремонт, частково пошкоджене або зруйноване житло. Найперше намагаються відновити пошкоджене житло, в яке відразу після завершення робіт можуть заселитися люди.

Так, у селі Нова Зоря вже відновили 9 житлових будинків та у 6 тривають роботи. Таврійське – 11 житлових будинків відремонтували і ще у 22 проводять будівельні роботи. Біла Криниця – завершили роботи у 20 будинках, у 36 оселях продовжують відновлення.

Т.в.о. начальника управління капітального будівництва Львівської ОВА Роман Дуля зазначив, що, наприклад, в будинок пані Олени зі села Таврійське окупанти влучили двічі. Внаслідок цього там були пошкоджені всі вікна і двері. Тому без світла і газу вона провела цілу минулу зиму. Однак у липні ремонтні бригади провели заміри і розпочали роботи. Вже сьогодні повністю відновили вікна, двері та пошкоджений дах.

Фото: ЛОВА

Таким чином, оселі, яких відновили, поступово повертаються в домівки. Так, у село Таврійське повернулись 4 родини, у Білу Криницю – майже десяток. Роботи у помешканнях трьох населених пунктів планують завершити до кінця жовтня-початку листопада 2013 року.

У військовій адміністрації повідомили, що джерела фінансування програми є кошти громад регіонів, а також кошти державного бюджету України (після прийняття Державної програми). Окрім цього, така ініціатива розраховує на підтримку позабюджетних організацій.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, які програми для підтримки ветеранів є в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: