У Львові протезували пацієнтку, яку знерухомив уламок російського снаряду

375451822_628044219465998_6150814719033726453_n
Олена М’якина з Торецька. Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Спеціалісти Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ у Львові поставили на ноги вимушену переселенку з Донецької області. Вона отримала множинні осколкові поранення через російський обстріл. А один влучив їй у шийку стегна. Через це жінка не могла ходити.

Цю історію розповіли на сторінці Першого медичного об'єднання Львова.

Пацієнтці Олені М'якиній 63 роки. Вона родом із Торецька, що на Донеччині. Під обстріл жінка потрапила в липні цього року, коли була на своєму робочому місці. Вона працювала продавчинею в продуктовому магазині. Коли поруч прилетів перший російський снаряд, Олена вибігла з приміщення. Другий боєприпас влучив просто в магазин. Колега пані Олени, яка не покинула будівлі, загинула. А жінка отримала множинні осколкові поранення. Один з уламків розтрощив їй шийку стегна.

Врятували жінку працівники ДСНС. Вони евакуювали поранену в Костянтинівку, де їй надали першу допомогу. Звістка про те, що з нею трапилося, вбила її чоловіка.

Через поранення вона навіть не змогла попрощатися з чоловіком. Її ж продовжили рятувати вже дніпровські медики. Вони витягли уламок, стабілізували стан жінки та відправили її на подальше лікування до Львова.

Лікарі прооперували жінку. Вони замінили суглоб на протез. Таким чином спеціалістам вдалося зберегти функцію кінцівки. Зараз пацієнтка відновлюється після операції та вже робить перші кроки.

Нагадуємо, львівські хірурги врятували воїна, у тілі якого застрягли 40 уламків від міни.

Центр НЕЗЛАМНІ

Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) — місце, де дорослі та діти, які постраждали від війни, отримують комплексну кваліфіковану медичну допомогу. Це реконструктивна хірургія, ортопедія і роботичне протезування. Постраждалим не лише встановлюють протези, тут їх виготовляють. Окрім того, у центрі займаються фізичною, психологічною та психосоціальною реабілітацією постраждалих військових та цивільних. Проєкт реалізується Першим медичним об’єднанням Львова та Львівською міською радою за підтримки Міністерства охорони здоров’я України.

Напрямок протезування центр НЕЗЛАМНІ запустив торік, відкривши мобільну майстерню. Разом з майстернею центр НЕЗЛАМНІ отримав 200 протезів. Так, нещодавно протез руки отримала перша дитина. Це 13-річний Дмитро, син воїна ЗСУ. Він втратив руку, коли допомагав мамі по господарству. У підлітка міоелектричний протез. Керувати ним він зможе за допомогою міодатчиків, які кріпляться до м’язів руки. Його виготовила німецька компанія.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: