Львівські хірурги лікують дівчину, у якої 20% опіків тіла

375732458_628475759422844_2597414582086793127_n
Фото: Перше ТМО Львова

У Львові проходить лікування 15-річна пацієнтів, у якої 20% опіків тіла. Утім найбільшому дитячому опіковому відділенню в західних областях України, що діє на базі Лікарні Святого Миколая, потрібна допомога, аби придбати лазер для шліфування рубців після опіків.

Про це розповіли у пресслужбі медзакладу.

Христина отримала опіки спини та рук на домашній кухні, коли просто проходила повз газову плиту. Вона зачепилася об увімкнену конфорку синтетичною футболкою і та спалахнула неначе факел. Сестри дівчини самотужко загасили палаючий одяг та викликали швидку. За лічені секунди вогонь встиг вразити великі ділянки шкіри на спині та руках.

Її ушпиталили у стані середньої важкості.

Уже понад вісім місяців, з наслідками термічної травми у юної дівчини борються дитячі опікові хірурги. Спершу це були постійні перевʼязки та медикаментозне лікування. Медики зробили все можливе, аби уникнути операцій. Опік загоївся.

Опіки — це друга серед найпоширеніших дитячих травм навіть у мирні часи. Щороку в Україні її отримують понад 12 тисяч дітей. Нині до побутових опіків додалися ще складніші термічні ураження — мінно-вибухові, які діти отримують внаслідок війни.

Збір на апарат триває. Долучитися до нього можна за посиланням: https://dobro.ua/project/kyivstar/.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: