Багато озеленення та мало паркувальних місць: переваги та недоліки ЖК «Пасічний» у Львові

fe549d3f-e632-4684-a071-9242bccbef1b
Фото: ЖК "Пасічний": скриншот з відео

Житловий комплекс «Пасічний» розташований у Сихівському районі, мікрорайоні Винниківський Лісопарк у Львові. З-поміж переваг мешканці називають багато зелені навколо, чистоту території та наявність спортивної інфраструктури. Однак є й недоліки. Серед них згадують малу кількість паркомісць та недостатню шумоізоляцію.

Про це розповіли мешканці, які живуть в цьому житловому комплексі. Опитування серед них провела львівська ріелторка Оксана Савула.

Що відомо про цей ЖК?

Забудовником цього житлового комплексу є «Ваш дім». Це новобудова комфорт-класу.

Загалом тут є 442 квартири. ЖК збудований за монолітно-каркасною технологією. Одинадцять будинків вже звели, проте ще два в процесі будівництва. Усього в проєкті їх десять.

Поверховість осель дорівнює 6-10 та 16. Стіни квартир створені з цегли, керамоблоку, перегородки в комбінації керамоблоку та цегли. Утеплення виготовлено з мінеральної вати та пінополістиролу. Опалення в будинках індивідуальне.

Також житловий комплекс містить гостьовий, підземний паркінг з ліфтом на 150 місць.

Вперше ЖК зданий ще у першому кварталі 2013, останній – минулого року.

Фото: ЖК "Пасічний": скриншот з відео

Наскільки комфортно жити у цьому ЖК?

ЖК «Пасічний» має свої плюси та мінуси, про які говорять його мешканці.

Серед головних переваг більшість людей називають багате озеленення території, на якій розташований житловий комплекс. Зокрема вони відзначають чистоту, постійно нові насадження, догляд за рослинами та їх зміна протягом року.

За словами мешканців, тут дуже затишно та є де прогулятися. Тому ЖК підходить для людей, які мають дітей або планують сім’ю. Серед плюсів житлового комплексу один із мешканців зауважує розвинену спортивну інфраструктуру. На території є футбольне, волейбольне, баскетбольне поля.

Крім того, люди, які живуть в житловому комплексі «Пасічний» підкреслюють наявність комфортного подвір’я та вдале планування, де немає шуму автівок на дорогах, тому можна прогулятися. До того ж, вони зазначають, що тут є магазини, аптеки, кав’ярні, стоматологія, перукарня.

Також мешканці говорять, що будинок їм здали вчасно, а під’їзди були одразу зручні для них.

Про які мінуси говорять мешканці ЖК?

ЖК має свої мінуси. Зокрема багато мешканців з головних недоліків визначають невелику кількість паркувальних місць. Крім того, вони говорять про недостатню шумоізоляцію. Кажуть, що під час ремонту не завадило б зробити додаткову. Інші ж зазначають, що звуки незначні, тому не відчувають дискомфорту.

Серед недоліків один з мешканців також назвав погану якість води, яку він використовує лише в промислових цілях. За його словами, він здавав воду на аналіз, під час якого вона не пройшла перевірки на якість.

Серед мінусів люди виокремлюють, що деякі з будинків почали надщерблюватися. Мешканець повідомив, що в його під’їзді є вже пошкоджена штукатурка.

Також, за словами людей, біля ЖК немає поблизу школи та дитячого садочку.

Щодо оцінки. Тут погляди мешканців трохи розділилися. Деякі поставили ЖК найвищий бал – 10, інша частина – 7-8 балів. Також двоє людей оцінили в 9 балів.

Як оцінює ЖК ріелторка?

На думку Оксани Савули це доволі симпатичний ЖК Львова, який дбає про своїх мешканців, даруючи їм закриті двори від машин для комфорту матусь з дітьми. Однак густозаселеність створює, як завжди, атмосферу хаосу запаркованих авто, гостьовий паркінг переповнений.

«Відзначу дуже якісне озеленення та доволі велику його кількість це створює затишок, а ще відчутно, що про озеленення дбають», —підкреслює ріелторка.

До того ж, вона зазначає, що житловий комплекс знаходиться в локації доволі віддаленій, комусь це ок, але комусь - незручно. Ріелторка каже, що тут бракує школи та садочку.

«З плюсів для теперішніх та майбутніх мешканців  —  в силу того, що будинки ще будуються, то, відповідно, і забудовник дбає про постійне покращення умов для мешканців, бо це його візитна картка та репутація для майбутніх продажів», — підсумовує Оксана Савула.

Про проєкт «А що скажуть сусіди?»

Головна мета проєкту «А що скажуть сусіди?» — отримати справжні відгуки від мешканців новобудов міста Львова. Роблять це для того, аби була змога порівняти різні ЖК Львова за класами, якістю будівництва, скласти думку про забудовника та на основі цього обрати собі відповідне житло.

«Забудовники часто малюють красиві картинки, розповідають, що все буде гарно, якісно, надійно, безпечно… Розповідають про те, як комфортно буде жити в новозведеному ЖК. Але досвід показує, що часто люди мають своє бачення і відчуття комфорту. Тому я з командою відправились на інспекцію житлових комплексів Львова, щоб показати вам правдиву оцінку, чесні відгуки, і різне бачення та відчуття людей, які там живуть», — ділиться авторка проєкту, Оксана Савула.

Нагадуємо, раніше Оксана Савула провела опитування серед мешканців ЖК «Добра оселя» у Львові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: