У Львові протезували 63-річну жінку з Донеччини

ддд

Численні уламки ворожого снаряду посікли тіло, а один влучив прямісінько в шийку стегна та знерухомив жінку. Спеціалісти Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) у Львові поставили на ноги поранену жінку.

Про це повідомляє міська рада.

63-річна Олена М’якина – з Торецька, що на Донеччині. Жила з чоловіком та сином. Під обстріл жінка потрапила в липні цього року, коли була на своєму робочому місці. Вона працювала продавчинею в продуктовому магазині. Коли поруч прилетів перший російський снаряд, Олена вибігла з приміщення. Другий боєприпас влучив просто в магазин. Колега пані Олени, яка не покинула будівлі, загинула. А жінка отримала множинні осколкові поранення. Один з уламків розтрощив їй шийку стегна.

Врятували жінку працівники ДСНС. Вони евакуювали поранену в Костянтинівку, де їй надали першу допомогу. Звістка про те, що з нею трапилося, вбила її чоловіка: його серце не витримало.

«Війна забрала у мене все: дім, сім’ю, роботу. В один момент я втратила все. В моїй душі величезна рана, загоїти яку ніколи я не зможу», - зі сльозами на очах каже пані Олена.

Через поранення вона навіть не змогла попрощатися з чоловіком. Її ж продовжили рятувати вже дніпровські медики. Вони витягли уламок, стабілізували стан жінки та відправили її на подальше лікування до Львова.

Лікар-травматолог центру НЕЗЛАМНІ Володимир Вовчко розповідає, в якому стані поступила пані Олена: «Пацієнтка надійшла з вогнепальним переломом шийки стегна, вогнепальною раною сідниці та пахової ділянки. Стан був складний, проте контрольований».

Лікарі прооперували жінку. Вони провели тотальне цементне ендопротезування кульшового суглоба, тобто замінили його на протез. Таким чином спеціалістам вдалося зберегти функцію кінцівки. Зараз пацієнтка відновлюється після операції та вже робить перші кроки.

Поки триває велика війна, пані Олена житиме з сином у Кременчуці, куди той виїхав після поранення матері та втрати батька. Понад усе жінка мріє про перемогу і повернення в рідний Торецьк.

Через російську агресію щодня страждають сотні людей, тому аби зробити їхнє лікування й реабілітацію комфортними і доступними в Україні, у Львові, в Національному центрі реабілітації НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) з кожним українцем працює мультидисциплінарна команда, яка надає хірургічну, фізичну, психологічну та психосоціальну професійну допомогу. Завдяки підтримці донорів, відкрили протезну майстерню та встановлюють біонічні протези, а також облаштувати новий сучасний корпус реабілітації: це 7 поверхів із  найсучаснішим обладнанням для відновлення. Щороку отримувати допомогу тут зможуть 10 тисяч українців.

Читайте також: Центр протезування та реабілітації Superhumans: як ветерани повертаються до нормального життя.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: