Після повномасштабного вторгнення Росія пошкодила 1 427 медзакладів та ще 189 – зруйнувала

жжжж
ілюстративне фото: Віктор Ляшко

за понад 18 місяців повномасштабної війни російські снаряди та ракети зруйнували 189 обʼєктів медзакладів та ще 1 427 обʼєктів – пошкодили. Найбільших втрат зазнала медична інфраструктура Харківщини, Донеччини, Миколаївщини, Київщини та Чернігівщини.

Попри постійні ворожі обстріли та бомбардування, а також наднавантаження з яким стикається медична система в Україні тривають роботи з відбудови медичної інфраструктури. Йдеться про обʼєкти на деокупованих територіях, які внаслідок ворожих обстрілів та бомбардувань зазнали невеликих ушкоджень: вибиті вікна, пошкоджено фасад тощо.

Зокрема, станом на початок вересня 2023 року вдалося повністю відновити 384 об’єкти медзакладів, ще 415 об’єктів – відновлені частково. Найбільше відновлених медзакладів – на Миколаївщині, Дніпровщині, Київщині, Харківщині та Чернігівщині.

Міністерство охорони здоров’я України разом із партнерами й надалі працюватимуть над відновленням української медичної інфраструктури, аби попри війну наші лікарні могли працювати та надавати потрібну медичну допомогу кожному пацієнту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: