У Львові протезували військового, який втратив стопу на війні

374859058_628455996091487_3448316560549185774_n
Фото: Перше медичне об'єднання Львова

У Львівському Національному реабілітаційному центрі НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) протезували захисника, який підірвався на міні та втратив стопу.

Про це повідомили в Першому медичному об’єднанні Львова.

Там розповіли, що після підриву на міні він сам наклав собі турнікет та поповз по всипаній мінами землі - до точки евакуації. Далі - три лікарні, в кожній з яких хірурги намагалися зберегти бійцеві ногу.

«Сергій поступив до нас у важкому стані з ознаками інфікування стопи та гомілки. Після огляду медиками, аби уникнути поширення інфекції, було ухвалено рішення про повторну ампутацію лівої нижньої кінцівки», - розповідає хірург Центру Владислав Богуцький. 

За словами медиків, це рішення було правильним, бо рана успішно загоїлася і лише за два місяці після поранення Сергій зміг стати на протез. Фізичні терапевти кажуть, що він демонструє фантастичні результати.

Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Що відомо про біографію військового

34-річний захисник Сергій Євтушенко родом із села Тинне Рівненської області. 

До повномасштабної війни чоловік працював будівельником. Та вже у перший день повномасштабного вторгнення добровільно доєднався до сил територіальної оборони. Перший рік ніс службу в рідному регіоні - на кордоні з Білоруссю.

Цьогоріч у квітні захисник перевівся до 3-ї окремої штурмової бригади, яка воює в одній з найгарячіших точок - в районі Бахмуту. Там 13 червня Сергій і отримав важке поранення.

Нагадуємо, раніше ми повідомляли, що у Львові протезували 63-річну жінку з Донеччини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: