Молов зерно: львівські хірурги врятували від амптуації руку чоловіка

375179311_629014669368953_527543093728161602_n
Фото: Перше медичне об'єднання Львова

У Львові медики врятували від ампутації руку 37-річного пацієнта. Він травмувався, коли молотив зерно.

Про це повідомили у Першому медичному об'єднанні Львова.

Чоловік отримав травму вдома, коли молов пшеницю. Каже, що плин перестав працювати і він вирішив пропхати зерно рукою. Тоді зубці захопили великий палець та протягли крізь млин всю руку. Чоловік одразу вимкнув пристрій, перемотав понівечену кінцівку ганчіркою і побіг до друга, щоб той відвіз його до місцевої лікарні.

Там йому надали першу допомогу і відправили до Львова - у Лікарню Святого Луки, на базі якої діє відділення хірургії кисті.

У чоловіка діагностували травматичне відчленування правої кисті, великого пальця та мізинця, множинні переломи, дефекти кісткової та м'яких тканин, а також пошкодження сухожиль, артерій та м’язів.

Пацієнтові «пришили» пальці, зафіксували кістки, провели пластику шкіри і відновлення сухожиль. Все це робили з використанням мікрохірургічних технік та інструментарію. Операція пройшла успішно.

Однак, у післяопераційний період рана задовго гоїлась, а рука сильно набрякла. Утворилась гематома. Тож, знадобились повторна хірургічна обробка та пластична операція. Попри високий ризик ампутації, лікарям таки вдалося зберегти життєздатність кисті та пальців пацієнта.

Через місяць після травми у Василя вже загоїлись рани, зростаються переломи, повертається чутливість. Зараз пацієнт щоденно працює з реабілітологом і вже помітні перші позитивні результати: покращується функція сухожиль та збільшується об'єм рухів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: