У гуртожитку в Бориславі, де мешкають переселенці, ремонтують кімнати

Будинок дитячого типу
ФОТО: PORTAL.LVIV.UA

У гуртожиткові Бориславського професійного ліцею проводять капітальний ремонт частини приміщень для проживання вимушених переселенців. Ідеться про 24 житлові кімнати, кухонь та санвузлів на 2-4 поверхах.

Про це повідомив очільник військово адміністрації регіону Максим Козицький.

Він розповів, що на реконструкцію з обласного бюджету передбачили 10 мільйонів гривень. Зараз у цьому гуртожитку проживають близько 65 вимушених переселенців.

Також ремонтують теплотрасу, протяжністю 45 метрів. Уже провели демонтаж старої наземної теплотраси та почали встановлення нових підземних комунікацій. На роботи скерували 1 млн грн з обласного бюджету.

Читайте також: У Дрогобичі збудують житло для переселенців

А наступного тижня планують розпочинати роботи у 14 житлових та двох побутових кімнатах, санвузлах та кухнях іншого крила будівлі.

Нагадуємо, наприкінці червня у Львівській області відремонтували ще дві будівлі, де тепер зможуть мешкати 104 людини, які евакуювались із зони бойових дій.

ВПО на Львівщині

Сьогодні в регіон вже евакуювались 257 тисяч людей з 24 лютого 2022 року, повідомляла місцева влада.

Для того, аби розселити ВПО, на Львівщині ремонтують гуртожитки, санаторії та будівлі соцзахисту, у яких ніхто не мешкає. До кінця нинішнього року у регіоні хочуть створити понад 3 тисячі 300 місць для людей, які евакуювались із областей, де тривають бойові дії.

Водночас з обласного бюджету Львівщини скерували понад 169 млн грн на будівництво або облаштування житла для вимушених переселенців. Реалізовуватимуть 54 проєкти у 35 установах.

Уже завершили ремонтні роботи по 21 проєкту в 10 закладах, що створює 942 місця для проживання ВПО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: