Генштаб: через втрати на фронті РФ планує мобілізувати понад 400 тисяч осіб

російські окупанти
Фото: armyinform.com.ua

Росія у найближчий час готує масову примусову мобілізацію у своїй країні та на тимчасово окупованих нею територіях України через катастрофічні втрати на війні. За різними оцінка кількість мобілізованих може становити від 400 до 700 тисяч осіб.

Про це повідомили у ранковому зведенні Генштабу.

Там розповіли, що окремі документи з приводу мобілізації вже потрапили у мережу.

У Генштабі зазначили, що цього разу призвати планується також близько 40 тисяч мешканців Чеченської республіки, яких, ймовірно, буде використано в якості «загороджувальних загонів» позаду російських військ. Водночас серед населення Москви та Санкт-Петербурга цифри запланованої мобілізації є мінімальними.

У Генштабі підкреслюють, що не єдиним способом для російських військових вижити є добровільна здача в полон Силам оборони України. Оскільки пересічні громадяни РФ (мешканці російських регіонів) підуть на фронт як «гарматне м’ясо», яке штовхатимуть на смерть кадирівці.

Крім того, протягом доби авіація Сил оборони України завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу озброєння та військової техніки ворога.

Також підрозділи ракетних військ нанесли ураження по 8 артилерійських засобах окупантів.

Українські військові продовжують ведення оборонних дій на сході та ведення наступальної операції на півдні України, знищують ворога, крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території, закріплюються на досягнутих рубежах.

Нагадаємо, раніше британська розвідка повідомила, що безпілотники по російських аеродромах майже точно запускають з Росії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: