Будівельники із Львівщини відновлюють житло на Херсонщині, яке пошкодили росіяни

photo_5276048890421952491_y
Фото: Херсонська ОВА

У Новій Зорі Херсонської області будівельки із Червоноградського району Львівської області ремонтують 12 приватних будинків, які постраждали внаслідок повномасштабного російського вторгнення.

Про це повідомили у Львівській обласній військовій адміністрації.

У Новій Зорі працюють дві бригади будівельників. Зараз там повністю відновили 12 приватних осель. Йдеться про заміну вікон, дверей та дахів. Усі будматеріали привозять зі Львівщини. Ще 12 будинків на стадії відновлення. Першочергово ремонтують пошкоджене житло, в яке відразу після завершення робіт можуть заселитися люди.

На цьому етапі зокрема відновлює оселі на Херсонщині бригада з Червоноградського району, у ній є фахівці зі Сокаля, Червонограда та Соснівки.

Щодо інших населених пунктів, то у селі Таврійське бригади зі Львівщини відремонтували 11 житлових будинків, ще у 22 проводять будівельні роботи. У Білій Криниці завершили роботи у 20 будинках, ще у 55 оселях – розпочали.

Читайте також: Відбудова України: як це відбувається на різних рівнях

Нагадаємо, Львівщина – один з 15 регіонів України, які долучилися до проєкту «Пліч-о-пліч», що має на меті допомогти відбудувати громади Херсонщини, які найбільше постраждали від агресії росії. 

Проєкт «Пліч-о-пліч»

Львівщина долучилася до національного проєкту «Пліч-о-пліч». Це ініціатива допомоги регіонів України у відновленні деокупованих і постраждалих від агресії росії громад. Херсонщина, як один з найбільш постраждалих регіонів, стала пілотним майданчиком.

Загалом в межах проєкту «Пліч-о-пліч» Львівщина планує відновити 300 об’єктів. Регіон бере під свій патронат відновлення приватних осель та об’єктів соціальної інфраструктури у селищі Біла Криниця, селах Нова Зоря і Таврійське. Останні два розташовані у Білозерській громаді на Херсонщині.

Джерела фінансування: кошти громад регіонів, а також кошти державного бюджету України (після прийняття Державної програми).

Загалом Львівщина виділила 10 мільйонів гривень, аби відбудувати будинки у Херсонській області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: