У Львові депутати міськради підтримали Програму доступної дефібриляції у громадських місцях

s5Vehz6BD80OMB4Bkxpq.r695x430
Фото ілюстративне: з відкритих джерел

У Львові працюють над Програмою доступної дефібриляції у громадських місцях. Зокрема таку ініціативу підтримали міські депутати.

Про це повідомили під час засідання депутатської комісії охорони здоров’я та соціального захисту, як розповідає секретар комісії, депутат фракції «Європейська Солідарність» Євген Кузик.


«Ми підтримали цю програму. Вона покликана зменшити рівень смертності від зупинки серця, знизити рівень інвалідності внаслідок несвоєчасного надання допомоги при зупинці серця. На першому етапі ми плануємо встановити 17 портативних дефібриляторів – 11 у ЦНАПах та 6 у школах Львова. Точки встановлення апаратів ще вивчаються, але це мають бути місця, де є великі скупчення людей. Крім того, ми розглянули програму зубопротезування для мешканців Львівської МТГ, найближчим часом і вона буде затверджена», - зазначив Євген Кузик.

Довідка

За офіційними даними, смертність від серцево-судинних захворювань в Україні становить 64,14 % в порівнянні з іншими недугами. Тому Програма Доступної дефібриляції у громадських місцях має зменшити рівень смертності від серцево-судинних захворювань на 2023-2024 роки.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що куди звертатися ветеранам для допомоги від держави.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: