У житлових будинках Львова потрібно відремонтувати майже 3 тисячі балконів

RB6_1230
Фото: міська рада Львова

У Львові обстежили понад 25 тисяч балконів, з яких в незадовільному стані попередньо визнали 2772. Також перевірили 3091 балкон загального користування, з яких 1872 визнали такими, що потребують ремонту.

Про це розповіла заступниця міського голови з житлово-комунальних питань Ірини Маруняк.

Додає, що найменше проблемних балконів є у Сихівському районі – 113, найбільше у старій частині міста, у Галицькому районі - 704 (індивідуальні) та 882 (галерейні).

Чиновниця каже, що власників цих балконів уже попередили про необхідність приведення приватної власності до належного стану. А тим, хто матеріально не спроможний цього зробити, запропонували взяти участь у програмі співфінансування невідкладного чи капітального ремонтів, де місто готове покрити до 80% вартості робіт. 

Навіть за умови, що місто готове профінансувати більшу частину вартості ремонтів, співвласники балконів не дуже поспішають долучатися до проведення робіт. Поки з усім пакетом документів до районів надійшло 50 звернень від мешканців, які готові скористатися допомогою міста у ремонті власних приміщень.

Загалом інспектування балконів у Львові мають завершити до 14 жовтня 2023 року. Після цього комісія складе відповідні акти із підсумками: скільки балконів є в хорошому стані, скільки - у задовільному, а скільки потребують негайного ремонту, додають у міській раді.

Що передувало

У неділю, 13 серпня, у Львові на на вул. Під Дубом, 2 обвалився балкон на четвертому поверсі. На ньому перебував 43-літній чоловік. Він отримав несумісні з життям травми. Після цього у мерії заявили про перевірки всіх таких об'єктів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: