Львівські лікарі успішно прооперували хлопчика зі складною пухлиною в горлі

374202880_770533081748483_6945358036368639402_n
Фото: Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр

У Львові в Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі хірурги успішно прооперували 12-річного Вадима, який мав складну пухлину в горлі.

Про це повідомили на сторінці Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру у фейсбуці.

Там розповіли, що хлопчик сам з Ужгорода. Про новий масивний утвір у ділянці шиї дізнались випадково. Раптово хлопець почав кашляти, традиційне лікування не допомагало. Під час огляду отоларинголог зауважив пухлину у горлі. За порадою фахівця родина звернулась до медичного закладу у Львові.

Обстеження в Західноураїнському медичному центрі виконав іноземний лікар Хакан Агіром, який перебував з візитом там у травні. Хлопцю виконали біопсію та діагностували гангліоневрому - рідкісну доброякісну пухлину, яка складається з елементів нервових вузлів (гангліїв).

У центрі зазначили, що операція тривала сім годин. Втручання було складним: отвір мав великі розміри, нетипове розміщення і поширювався до основи черепа.

"У Вадима складний діагноз. Схожих випадків, коли гангліоневрома такої величини розташована у ділянці шиї, у медичній літературі описано не багато. За результатами виконаних обстежень ми спланували об’єм оперативного втручання. Дуже важливо було повністю видалити пухлину. Адже у подальшому утвір міг завдати значних ускладнень, перетискати судини, нерви тощо", - каже дитячий хірург Центру Андрій Кизик.

Він також додав, що діагностика гангліоневром ускладнена тим, що відсутня характерна симптоматика. Симптоми можуть з'являтись тоді, коли утвір стискає певні органи чи нервові закінчення. Остаточний діагноз встановлюють за результатами гістологічного дослідження.

Тепер у хлопця триває післяопераційний період. Він протікає без ускладнень.

Нагадуємо, раніше ми повідомляли, що у Львові пересадили шкіру від посмертного донара другій дитині в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: