У Львові протезували 71-річну жінку з Донеччини

378163592_633415635595523_4308434474423056183_n
Фото: Перше медичне об'єднання Львова

У Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) медики протезували 71-річну жінку з Донеччини, яка втратила ногу від російської ракети.

Про це повідомили в Першому медичному об'єднанні Львова.

Там розповіли, що в квітні 2023 року російська ракета прилетіла просто біля ринку, де працювала пенсіонерка. Тоді від влучання дах сусіднього будинку посунувся і впав на металевий контейнер. У ньому перебувала пані Тетяна.

У Першому медичному об'єднанні, розповіли, що все її життя минуло в місті Українськ Донецької області. На пенсії жінка вела дуже активний спосіб життя: доглядала матір, поралася на городі та працювала.

Вона каже, що лівої ноги не стало відразу, а праву – дуже сильно пошкодило. Жінка була при свідомості і добре пам’ятає дорогу до лікарні. Після цього її відразу прооперували. Медикам вдалося врятувати праву ногу пацієнтки.

Згодом у Центр НЕЗЛАМНІ пані Тетяна приїхала вже задля загоєння ран та протезування. Зізнається, що найважче в її лікуванні було усвідомити, що ноги більше немає.

«Спочатку я взагалі істерила - це закономірно. Але тоді поступово це почало вкладатися в мене в голові. Розуміння, що я вже не буду такою, як раніше… Треба пристосуватися жити по-новому», - розповідає пацієнтка.

Тепер вона вже отримала свою штучну кінцівку, вчиться на ній ходити та завершує реабілітацію.

Нагадуємо, раніше ми повідомляли, що у Львові пересадили шкіру від посмертного донора другій дитині в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: