На Львівщині збудують дитячий будинок сімейного типу

13e9462b-d4b0-4510-9aa1-36724f255f15
Фото ілюстративне: з відкритих джерел

2 вересня відбулася презентація проєкту «Адреса дитинства» за участю дружини Президента України Олени Зеленської та директорки Фундації «Olena Zelenska Foundation» Ніни Горбачової. Так, в межах проєкту збудують дитячі будинки для для великих прийомних родин із прифронтових регіонів в різних областях України, зокрема на Львівщині.

Про це повідомили в пресслужбі Львівської обласної військової адміністрації, як передає начальник Служби у справах дітей ЛОВА Володимир Лис, який також взяв участь в презентації проєкту.

Там розповіли, що житло збудують у Київській, Львівській, Івано-Франківській, Закарпатській, Харківській, Житомирській, Волинській та Черкаській областях.

За інформацією ЛОВА, однією із перших новий дім отримає велика прийомна родина Алли та Олександра Ярославцевих із Запорізької області. Їхня домівка у рідній Михайлівці вщент зруйнована. Батьки виховують одинадцять дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування. Зараз родина живе у орендованому житлі на Київщині. Ділянка під будівництво нового дому розташована в с. Ревне неподалік Борисполя.

Крім того, нові домівки також отримають ще 13 великих прийомних родини із Запорізької, Херсонської, Харківської, Донецької, Луганської та Дніпропетровської областей, які перемістилися в більш безпечні регіони та громади України. Кожна із родин виховує від 5 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування.

Довідка

У адміністрації зазначили, що «Адреса дитинства» – проєкт будівництва житла для великих прийомних родин. Нові оселі для так званих дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ) будуть інклюзивними, енергоефективними. Їх умеблюють та обладнають побутовою технікою. Загальна площа кожного будинку – 285,5 кв. м. У дворі буде облаштовано підземне модульне бетонне укриття (ЗСЦЗ) із металевими вибухостійкими дверима.

Проєкт «Адреса дитинства» реалізується виключно коштом міжнародних донорів. На будівництво перших 14 домівок фундації вдалося залучити 5,5 млн доларів США. Проєкт підтримали уряди Об’єднаних Арабських Еміратів та Естонії (Естонський центр міжнародного розвитку, ESTDEV), а також австралійський фонд Minderoо Foundation. Партнерами будівництва також виступили CLT-Rezult, компанія ROCKWOOL Ukraine та благодійна організація Global Empowerment Mission (GEM).

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що центр психологічної підтримки «RAZOM з тобою» запрацював у Львові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: