У Львові в котельнях є понад сто генераторів, — мерія

concept of home heating
Фото: depositphotos.com

У Львові готуються до нового опалювального сезону. Вже на 95% готові до роботи котельні та центрально-теплові пункти. А на 78% готові будинки.

Про це розповіла заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк у четвер, 14 вересня.

З її слів, у котельнях та ЦТП встановили 126 генераторів. Це значить, що тепло до будинків зможуть подавати, навіть якщо не буде електроживлення.

Станом на зараз закуплено 24 твердопаливні котли. 12 з низ вже встановили в лікарнях, інші плануємо встановити в школах, зокрема там, де є Пункти Незламності.

«Також у Пунктах Незламності ставимо акумулятори, щоб у випадку відсутності електрики там було світло, була можливість зарядити телефон, зробити чаю. Вже 5 акумуляторів встановили і ще 6 встановимо до початку опалювального сезону», —  каже чиновниця.

Водопостачання

Щодо водопостачання, то за її словами, всі насосні станції забезпечені дизель-генераторами. Минулої зими вже тестували їхню роботу і у випадках, коли не було електропостачання, вода подавалася на рівні 1-2 поверху будинку. Також у підвалах, де була можливість, встановили розбірні крани, тож мешканці верхніх поверхів зможуть набирати воду у підвальних приміщеннях.

«Якщо не буде можливості подати воду навіть до перших поверхів, у 45 локаціях буде встановлено ємності з водою об’ємом 3 м3. Маємо 21 водовозку. Їх будуть наповнювати ємності, а також будуть стояти у певних локаціях, щоб мешканці могли брати воду. Це водовозки наших ШРП, а також маємо угоди з приватними структурами. Вже проводили тестування їхньої роботи у випадку надзвичайної ситуації. Маємо також 50 джерел, де можна набирати технічну воду, і 12 свердловин, де мешканці можуть набирати джерельну воду для приготування їжі», — переконує Маруняк. 

Транспорт

Щодо роботи транспорту взимку, то на випадок, якщо не буде електрики, 44 автобуси від АТП-1 і приватних перевізників, підсилять напрямки, де курсували трамваї і тролейбуси. На 16 світлофорних об’єктах облаштували резервне живлення і ще на 10 планують встановити. Відтак, якщо не буде електрики, то за словами Ірини Маруняк, на ключових перехрестях світлофори будуть працювати і транспорт курсуватиме безпечно. 

Також місто вже має запас 10 тис м3 піскосуміші - це пісок, сіль, реагенти для посипання доріг від ожеледиці.

Підготовка до опалювального сезону на Львівщині

Раніше в Львівській ОВА звітували, що в області діють 1682 котельні, а станом на початок серпня вже готові до опалювального сезону 1026.

Планують заміну десятка котлів та такої ж кількості капітальний ремонт. В межах підготовки житлового фонду проводять роботи з ремонту внутрішньобудинкових систем електропостачання, ремонту внутрішньобудинкових систем постачання теплової енергії  та гарячої води та промивання  внутрішньобудинкових систем постачання теплової енергії.

Відомо, що станом на 23 серпня об'єкти теплопостачання у Львові вже готові більш як на 80%.

Що буде у разі блекауту?

Загалом комплексно підготували 11 тисяч 508 житлових будинків та 1 тисячу 535 об’єктів соціальної сфери.

Стан готовності водопровідно-каналізаційного господарства області складає 63%. Запланували ремонт та заміну 45 км. водопровідних та каналізаційних мереж.

На випадок відключення електроенергії заклади охорони здоров’я і соціального захисту на 100% забезпечили генераторами, переконує глава області.

Крім того, упродовж підготовки до осінньо-зимового періоду здійснюють перевірку наявності та готовності до експлуатації резервних джерел живлення в  закладах освіти, культури, теплопостачальних та водопровідно-каналізаційних підприємствах.

Нагадуємо, торік на Львівщині опалювальний сезон завершився 13 квітня.

Фото: depositphotos.com

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: