Вперше в Україні: у Львові почали лікувати пацієнтів інноваційними медикаментами від муковісцидозу

376731064_771661568302301_5251257457930330878_n
Фото: Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр

У Центрі муковісцидозу в Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі, що у Львові, тепер лікують за допомогою нових ліків - модуляторами хлорного каналу. Такий вид препаратів використовують в Україні вперше.

Про це повідомили в Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі.

Там розповіли, що терапія модуляторами досить дороговартісна та коштує близько 300 тис. дол на рік для одного пацієнта. Проте українські пацієнти отримуватимуть ліки безкоштовно. Комбінований лікарський препарат як доброчинну допомогу від виробника ліків передали центру представники благодійного фонду Direct Relief .

 «Перший транш допомоги забезпечить піврічну потребу у препараті пацієнтів дитячого та дорослого Центрів муковісцидозу у Львові. Проєкт охопить дітей від 6 років і дорослих з МВ з певним типом мутації генів. Відома біотехнологічна компанія-виробник планує зробити цю програму допомоги пожиттєвою», - зазначили в медичному закладі.

Керівник Центру МВ Людмила Бобер розповіла, що застосування модуляторів дозволить зменшити ризики бактеріальних ускладнень та кількість госпіталізацій, зупинити прогресування незворотніх змін у легенях.

Довідка

 Муковісцидоз — це рідкісний, прогресуючий, небезпечний для життя стан, який призводить до утворення густого слизу, що вражає легені, печінку, шлунково-кишковий тракт (ШКТ), пазухи носа, потові залози, підшлункову залозу та репродуктивну систему. 

Читайте також Синдром, від якого ніхто не застрахований: ключові факти про деменцію

У Центрі муковісцидозу в Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі зазначили, що в них спостерігаються близько 200 пацієнтів з діагнозом муковісцидоз з усієї України, з них 60 - зі Львова та Львівської області.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у Львові протезували 71-річну жінку з Донеччини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: