Росіяни втрачаючи свої позиції на південь від Бахмута – аналітики

173952-1_large

15 вересня українська 3-я окрема десантно-штурмова бригада повідомила, що її особовий склад звільнив Андріївку та повністю знищив російську 72-у окрему мотострілецьку бригаду (3-й армійський корпус) після оточення населеного пункту.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW)

Генштаб України повідомив, що українські війська продовжують наступальні дії на заході Запорізької області та завдають значних втрат російській живій силі та техніці поблизу Вербового (18 км на південний схід від Оріхова). Росіяни втрачаючи свої позиції.

Українське стратегічне командування також повідомило, що українські сили завдали неуточнених ушкоджень двом російським сторожовим кораблям проекту 22160 типу «Василь Биков» у південно-західній частині Чорного моря у вересні.

У Міноборони Росії стверджували, що сили Чорноморського флоту РФ знищили в цьому районі два українських морських безпілотника.

Ключові висновки ISW:

  • 14 вересня українські війська звільнили Андріївку в районі Бахмута, а 15 вересня продовжили наступальні дії поблизу Бахмута та на заході Запорізької області.
  • Українські війська 14 вересня завдали ударів з морських безпілотників по російським кораблям у Чорному морі.
  • Міністерство оборони (МО) Росії продовжує спроби взяти під контроль операції Групи Вагнера в Північній Африці і, можливо, доручило це завдання колишньому командувачу Повітряно-космічними силами (ВКС) Сергію Суровікіну.
  • Російські війська вели наступальні дії на лінії Куп’янськ — Сватове — Кремінна, поблизу Бахмута, на лінії Авдіївка — Донецьк, на заході Запорізької області та 15 вересня просунулися на окремих ділянках.
  • Російська окупаційна влада продовжує зусилля зі зміцнення наземних ліній зв’язку (GLOC), що з’єднують окупований південь України з Росією та окупованим Кримом.

Читайте також: За добу відбулося 24 бойові зіткнення з росіянами - Генштаб

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: