Львівщина: головні події за добу

86e0a24aa2346d72e1df09419d4f591ac2718cd2_1689665185

Один раз сирени сповіщали про повітряну тривогу – 17 вересня о 05:34. Була загроза удару «калібрами». Небезпека не підтвердилася.

Чим жила Львівщина минулої доби розповів начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Нашого захисника з Миколаєва Стрийського району Назара Даниліва нагородили відзнакою Президента «За оборону України» та медаллю «Хрест доблесті» Міністерства оборони. Наш земляк – майданівець, брав участь в АТО й обороняв державу після початку повномасштабної війни. На Бахмутському напрямку отримав складне поранення.

Понад 20 захисників України піднялися на гору Ключ у «Сколівських Бескидах». Серед них був 20-річний Андрій Голопапа, який долав шлях на вершину з протезом. Він втратив ногу 25 жовтня 2022 року під Горлівкою. Протезування проходив у Superhumans Center. Василь Никорак втратив праву нижню кінцівку біля селища Нью-Йорк на Донеччині. Частину дороги на гору Ключ підіймався на кріслі «джульєтка».

Це вже друге сходження, яке організувало управлінням туризму та курортів Львівської ОВА спільно із Veterans go, в межах Концепції підтримки Захисників та Захисниць, яку напрацювали у Львівській ОВА.

Партнерами сходження на вершину Ключ стали НПП «Сколівські Бескиди», Гірська оперативно-рятувальна служба, волонтери із ГО «Veterans go», Superhumans Center та «Spodaryk travel restaurant».

У селі Ставчани Львівського району місцеві мешканці, які потерпіли внаслідок ракетної атаки 15 серпня, отримали матеріальну допомогу від Оброшинської сільської ради. Загальна сума становить 965 тисяч гривень.

Окрім цього, допомогу для постраждалих надавали БФ «Première Urgence Internationale» та Міжнародна організація з міграції в Україні.

Також потерпілі подають заявки через портал «Дія» на отримання компенсації з державного бюджету.

Відновлення помешкань триває. Відповідно до звернень громадян комісія дообстежила ще 2 будинки та склала 42 акти.

Цього тижня в районах області провели чотири зустрічі з сім’ями військовослужбовців й відповіли на їхні запитання. На цих заходах Координаційного центру при ЛОВА є можливість ставити запитання та отримувати відповіді одразу на місці.

Представники соціального захисту, соціальних служб, служб у справах дітей, поліції, прокуратури, управлінь Держпраці, притулків й неурядових організацій Львівщини відпрацювали навички з виявлення та надання допомоги постраждалим від торгівлі людям.

На Яворівщині відбулася науково-практична конференція щодо збереження та розкриття унікальності яворівського забавкарства.

Новою героїнею проєкту Українською_Здолаємо стала Народна артистка України Марія Бурмака. Про українську мову в родині Марії, дитинство в російськомовному Харкові та необхідність переходити на українську мову – Марія розповіла в інтерв'ю.

Городоцька громада отримала самохідний екскаватор-навантажувач CASE 570Т в межах проєкту USAID «ГОВЕРЛА». Екскаватор використовуватиме комунальна служба у виконанні різних земляних робіт.

Із днем міста сьогодні вітаємо Броди, Жовкву та Сколе.

Нагадаємо, Львівські митники викрили псевдоволонтера.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: