Сенатори-республіканці закликали Байдена негайно передати Україні ракети ATACMS

2882344

У США чотири сенатори-республіканці написали відкритого листа президенту Джо Байдену, в якому закликали негайно передати Україні ракети ATACMS

Політики підкреслили, що подальша затримка тільки ще більше підірве інтереси національної безпеки США і продовжить цей конфлікт, пише Кореспондент.

"Ми звертаємося до Вас із наполегливим проханням негайно відправити на Україну армійські тактичні ракетні комплекси MGM-140 (ATACMS). Подальша затримка тільки ще більше підірве інтереси національної безпеки США і продовжить цей конфлікт", - йдеться в листі сенатора Роджера Вікера, Тома Коттона, Сюзани Коллінз і Ліндсі Грем.

Вони наголошують, що надання ATACMS дасть змогу Україні завдавати ударів по ключових російських об'єктах логістики та зв'язку, а також по місцях запуску крилатих ракет і безпілотників на території окупованої Росією України.

"Зокрема, слід негайно відправити варіант ATACMS з унітарною боєголовкою великої дальності. Нещодавній український удар по військово-морському порту Севастополя з використанням британської зброї великої дальності Storm Shadow продемонстрував бойову ефективність такої зброї", - йдеться в листі.

При цьому додається, що надання ракет Україні максимально підвищить вірогідність успіху її нинішнього контрнаступу і наступних операцій. ATACMS також може підвищити здатність України знищувати російські оборонні формування.

Зауважимо, що держсекретар США Ентоні Блінкен наголосив, що те, як ЗСУ використовуватимуть американські ракети, це їхня справа.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: