Українські захисники піднялися на гору Ключ у «Сколівських Бескидах»

1
Фото: ЛОДА

Гора Ключ, висотою 927 м, відома як місце переможного бою Українських січових стрільців над російською армією у 1914 році

Про це повідомляє Львівська обласна військова адміністрація.

Це вже друге сходження, організоване управлінням туризму та курортів Львівської ОВА спільно із Veterans go, яке покликане підтримати та відновити емоційний стан наших оборонців.

Зазначимо, що захід відбувся в межах Концепції  підтримки Захисників та Захисниць, яку напрацювали у Львівській ОВА.

«Під час першого походу з нами був Володимир з 24-ї бригади і він сказав, що його побратими теж хотіли би взяти участь у сходженні. Ми його почули. Цього разу з нами було понад 20 хлопців з різних куточків України та із різних військових угрупувань, котрим цей день подарував нові враження, відпочинок і перемикання голови, а також відчуття прекрасного від наших Карпатських гір. Тому всіх військових, закликаємо, хто відчуває, що їх бригаді, чи військовій частині потрібне теж саме, то з нами варто комунікувати проактивно, бо ми готові включати все більше і більше хлопців в такі походи» - наголосив заступник начальника Львівської ОВА Олександр Кулепін.

Боєць Андрій Голопапа долав шлях на вершину з протезом, який отримав у Superhumans Center. Хлопець втратив ліву ногу через приліт міни 25 жовтня 2022 року під Горлівкою. Він вдячний побратимам та медикам за врятоване життя. Ветерану всього 20-ть років, родом з Вараша Рівненської області. На війну пішов добровольцем з першого дня. Спершу обороняв Київ, далі був фронт на Сході.

Василь Никорак з Тернопільщини, який біля села Нью-Йорк на Донеччині втратив праву нижню кінцівку, частину дороги підіймався за допомогою крісла джульєтка.

«Проєкт сходження з джульєткою є гарним прикладом підтримати ближнього. Насправді - це важливий вияв поваги та вдячності до людей, які стали на захист держави, жертвуючи своїм здоров’ям. Плануємо і надалі організовувати активне дозвілля для наших захисників, бо маємо хороші відгуки», – зазначив керівник управління туризму та курортів Львівської ОВА Тарас Лозинський.

Управління туризму та курортів висловлює вдячність партнерам заходу, зокрема за обід та супровід НПП «Сколівські Бескиди», Гірській оперативно-рятувальній службі, волонтерам із ГО «Veterans go», Superhumans Center, а також «Spodaryk travel restaurant» за організацію перекусу.

Читайте також: Львів’янину врятували руку, провівши одне із найскладніших реконструктивних оперативних втручань

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: