Українські війська просуваються майже на всіх напрямках - американські аналітики

378272532_656152806697801_8196440324519177128_n

Українські війська 16 вересня продовжували наступальні дії на Бахмутському напрямку та продовжували здобути успіхи в цьому районі.

Геолокаційні  кадри підтверджують, що українські сили просуваються на південь від Роздолівки  і в північній Кліщіївці. Тривають бої поблизу Кліщіївки та Курдюмівки, українські сили продовжують досягати успіхів у районі Кліщіївки. 

Про це повідомляє Американський інститут вивчення війни (ISW).

Просування в західній Запорізькій області, ймовірно, змусило російське командування віддати перевагу російській обороні там і збоку передислокувати елементи відносно елітного формування подалі від російської оборони на південь від Бахмута.

Читайте також: Росіяни втрачаючи свої позиції на південь від Бахмута – аналітики

Наприкінці червня підрозділи російської 83-ї бригади були розгорнуті для оборони від контрнаступальних операцій українських військ в районі Кліщіївки, а наприкінці серпня їх було помічено в бою в цьому районі. За повідомленнями, станом на 11 вересня підрозділи 83-ї бригади все ще діяли в районі Бахмута, хоча елементи бригади, можливо, були розділені на двох різних ділянках фронту. 

Раніше ISW оцінювало, що через те, що українські війська просуваються на кількох напрямках змусять російське командування проводити передислокації, які відкривають Україні можливості для деокупації.

16 вересня стало відомо, що ЗСУ також просуваються в західній частині Запорізької області та продовжували проникати вглиб російської оборони. Геолокаційні кадри показують, що українські сили просувалися вздовж російських оборонних позицій на захід від Роботиного, а українська піхота просунулася далі вздовж ряду російських оборонних позицій безпосередньо на захід від Вербового, але, ймовірно, не втримала контроль над цими позиціями.

Українська присутність на цих російських оборонних позиціях свідчить про те, що російські сили також не контролюють ці позиції та що українські сили продовжують діяти повз російську лінію оборони.

Читайте також: Контрнаступ ЗСУ змусив окупантів змінити систему управління – американські аналітики

Українські сили, ймовірно, зробили значний тактичний прорив уздовж ділянки нинішнього російського оборонного шару в районі Роботиного протягом останніх кількох тижнів, який вони продовжують розширювати. 

Українські офіційні особи зазначили, що низка російських оборонних позицій, які наразі перед українським наступом, можуть бути менш складними, ніж початковий російський оборонний шар, який українські сили прорвали на півночі. 

ISW давно оцінила, що російським військам не вистачає живої сили, щоб укомплектувати всю багатоешелоновану російську оборонну фортифікаційну систему на півдні України, а російські сили, які захищають лінію оборони, ймовірно, є елементами формувань, які воювали в цьому районі без ротації підрозділів з початку контрнаступу і ці російські сили, ймовірно, зазнали великих втрат і здійснили відхід з боями на підготовлені позиції в тилу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: