У Львові лікують 8-річного пацієнта, який постраждав через російський обстріл Віннниці

380149868_635851762018577_7801914334335922684_n
Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Хлопчик, який вижив під час ракетного удару по Вінниці, повернувся до України після року лікування в Німеччині. Його відновлення продовжиться у Львові — в Центрі дитячої реабілітації UNBROKEN KIDS.

Про це розповіли у Першому медичному об'єднанні Львова.

Пацієнтові 8 років. Через російську атаку дитина отримала 45% опіків поверхні тіла. На спині — найважчого четвертого ступеня.

«Ці обширні і глибокі травми тоді ще 7-річний хлопчик отримав 14 липня 2022 року у Вінниці — під час масованого ракетного удару по місту. Мама Ромчика, яка привела сина на прийом лікаря — загинула, як і сам медик та ще 25 людей. А батько хлопчика найближчі кілька днів розривався між похороном дружини та порятунком сина. З Вінниці Ромчика перевезли до Першого медоб’єднання Львова — у найбільше в західних регіонах України опікове відділення», — кажуть у медзакладі.

За кілька тижнів після поранення, яке вважали фатальним, стан хлопчика вдалось стабілізувати. Тоді його евакуювали до Університетської клініки Дрездена, що в Німеччині.

У Німеччині Ромчика оперують тричі на тиждень. Видаляють нежиттєздатні тканини, уламки скла і мʼяза на нозі, замінюють барабанну перетинку, проводять численні трансплантації шкіри. Щодня намагаються врятувати. Пацієнт одужує.

У Дрездені він вперше після поранення розплющує очі та робить перші кроки. Рік потому Ромчик за руку з татом повертається додому — в Україну — у відділення, лікарі якого відчайдушно вибороли шанс на порятунок дитини і тепер візьмуться за реабілітацію.

Хлопчик приходить у спеціальній компресійній масці, яка необхідна для того, щоби місця опіків менше бралися рубцями. Їх потрібно повсякчас шліфувати.

Увага! Деякі світлини, оприлюднені нижче, можуть вразити

Нагадуємо, росіяни обстріляли центр Вінниці вранці 14 липня, випустивши по центру міста сім ракет типу «Калібр», українській ППО вдалось збити чотири із них.

Унаслідок ворожого ракетного удару загинули 26 людей, у тому числі троє дітей. Водночас звернулися по допомогу 202 особи, з них 68 госпіталізовані, у тому числі 4 дитини, 110 особам надано допомогу амбулаторно.

UNBROKEN KIDS

Цей дитячий центр входить до системи Національного реабілітаційного Центру НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) і діє на базі Лікарні Святого Миколая, де лише за останній рік допомогли понад 60 тисячам дітей з усієї України.

Від початку повномасштабного вторгнення лікарня стала прихистком для важкопоранених дітей. Тут отримали лікування та пройшли реабілітацію 350 маленьких українців, які постраждали від російської агресії.

Поки триває війна та продовжуються ракетні удари по тилу, число дітей з мінно-вибуховими травмами лише збільшуватиметься. Всі вони потребують тривалого відновлення та постійної роботи з фізичними терапевтами. А дехто з них, як от пацієнти з ампутаціями та важкими опіками, потребуватимуть лікування та відновлення впродовж всього свого дитинства.

Як долучитись до збору на обладнання для UNBROKEN KIDS?

Зробити свій внесок у розбудову дитячої реабілітації можна за посиланням.

Діти війни

За даними українських прокурорів, в Україні через повномасштабне вторгнення росіян постраждали понад 1600 дітей. З них 503 неповнолітніх загинули, а щонайменше — 1117 отримали поранення різного ступеня тяжкості. Однак ці дані не є остаточними, адже триває робота над їх встановленням на тимчасово окупованих територіях і там, де тривають активні бойові дії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: