У Брюховичах будують новий реабілітаційний центр - координує роботи учасник оборони Маріуполя

photo_5206177065370505278_y
Реабілітаційний центр у Брюховичах

У серпні цього року на території Львівської ОТГ у Брюховичах розпочали будівництво ще одного сучасного реабілітаційного центру.

Зводить його запорізький девелопер SENSAR Development. А громадський нагляд за роботами на себе взяли Сергій Волинський («Волина») - майор ЗСУ, виконувач обов’язків командира 36-ї окремоїбригади морської піхоти, один з командирів Маріуполя, та БО «БФ "СТАЛЕВІ».

Меморандум щодо спорудження нового реабілітаційного центру в Брюховичах підписали просто на будівельному майданчику, де роботи вже стартували. Всі зобов’язання зафіксували в документі у четвер, 14 вересня.

Забудовник бере на себе відповідальність за 1,7 млн євро облаштувати сучасний реабілітаційний центр. Прогнозований термін завершення робіт – через два роки. Натомість на благодійному фонді та Сергію Волинському - громадський нагляд за побудовою та облаштуванням реабілітаційного центру.

Сергій Волинський, який був одним з командирів оборони Маріуполя та потрапив у полон, знає потребу в реабілітації українських військових. А отже, мета одна – щоб реабілітаційний центр у Брюховичах відповідав усім сучасним вимогам реабілітації та забезпечував потреби військових.

Нагадаємо, що благодійний фонд Сталеві було створено саме за ініціативою Волини, а роботу фонду очолила його рідна сестра – Тетяна Харько. Команда фонду займається всебічною мілітарною допомогою бойовим частинам морської піхоти, а також опікується морпіхами, які отримали поранення на полі бою або пройшли через жахіття російського полону. Слід зазначити, що морпіхи виконують надскладні завдання та звільняють українські землі на Донецькому, Запорізькому та Херсонському напрямку, а тому кількість поранених бійців, що потребують лікування, фізичної та психологічної реабілітації є вкрай високою.

«До Сталевих звертаються морські піхотинці, що потребують реабілітації. Особливо зараз, під час контрнаступу, звернень більше, ніж  можливостей. Поки найкращі люди України платять найвищу ціну своїм здоровям та життям, ми маємо шукати шлях реабілітації тих, хто цього потребує та потребуватиме. Спільний проєкт з Unbroken, майбутній реабілатаційний центр від  SENSAR, додає впевненості та оптимізму, що можливостей для допомоги у Сталевих стає більше», — відзначила голова фонду СТАЛЕВІ Тетяна Харько.

До побудови реабілітаційного центру поставилися відповідально, наголошують у SENSAR Development. Адже докладно вивчили та проаналізували досвід інших таких медичних установ.

Споруджувати реабілітаційний центр у Брюховичах планують, узявши за приклад досвід Національного центру реабілітації UNBROKEN («Незламні»), що вже працює у Львові на базі Першого медоб'єднання. Тут, зазначимо, від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну вже проліковано понад 11 тис. поранених українців, серед яких - 350 дітей. А серед напрямів роботи - реконструктивна хірургія, ортопедія та протезування.

Представники девелопера та БО «БФ "СТАЛЕВІ» відвідали Національний центр реабілітації UNBROKEN, мали спілкування з головним лікарем цієї медустанови, вивчили, як працює центр, обговорили медичне обладнання та лікарський штат.

«Я радий, що ми маємо змогу втілити цей проєкт в життя. SENSAR – це про соціально відповідальний бізнес, тож ми намагаємось допомагати постраждалим від російської агресії, долучатись фінансово до будівництва шкіл, будувати реабілітаційні центри та всіляко брати участь у розбудові та розвитку України», — каже Марк Марченко, засновник, СЕО SENSAR Development.

Кількість українських військовослужбовців, що потребують відновлення, щодня зростає. Проходити реабілітацію за кордоном є змога далеко не у всіх, тож гостро постає питання відкриття власних центрів, які повністю забезпечать наших воїнів медичними послугами від психологічної терапії до хірургічних операцій та протезування.

Нагадаємо, у липні SENSAR Development презентував оновлений та відкоригований проєкт розбудови ділянки на вулиці Широкій, 2. За ним власне і передбачено спорудження сучасного реабілітаційного центру. До того ж напередодні компанія задекларувала готовність передати 10 мільйонів гривень на будівництво місцевої школи як внесок у розбудову соціальної інфраструктури Брюховичів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: