Через кілька годин після народження львівські лікарі прооперували немовля з вадою стравоходу

379607884_788066109987981_943177298394511363_n
Фото: Львівська Обласна Дитяча Клінічна Лікарня Охматдит

У львівській лікарні «Охматдит» медики прооперували новонародженого хлопчика з атрезією стравоходу.

Про це повідомили в Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «Охматдит».

Там розповіли, що Денис народився у пологовому Ходорова з вагою 3050 кг. Після народження у хлопчика виявили ваду - атрезію стравоходу і нижню трахео-стравохідну норицю та вже за 4 години йому відразу зробили операцію.

За словами дитячого хірурга Олега Леніва, атрезія - це відсутність можливості потрапляння їжі у шлунок. У таких немовляк шлунковий вміст потрапляє у дихальні шляхи. Розвиваються тяжкі ускладнення: дихальні розлади, аспіраційна пневмонія. Тоді дитина не може їсти. Тому дуже важливо у цій ситуації швидко прооперувати немовля.

«Дитина перебувала тиждень на штучній вентиляції легень. Малятку проводили седацію (знеболення), повне парентеральне харчування. Пізніше дитина була екстубована, харчувалася через зонд. Також проводили контрастування стравоходу аби довідатися стан анастомозу. Там усе добре було», - додала завідувачка відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених «Охматдиту» Галина Заремба.

За словами лікарів, наприкінці лікування Денис зʼїдав вже по 70 мілілітрів об'єму рідини з пляшечки, що є гарним результатом. Хлопчика вже виписали в один місяць із вагою 3800 кг. Тепер Дениса будуть спостерігати наші медики задля адекватної прохідності стравоходу.

Крім того, на немовля ще чекає кілька міні-операцій для розширення стравоходу.

Довідка

Атрезія стравоходу - це вада розвитку, при якій верхня частина стравоходу сліпо закінчується, а нижня частина впадає у дихальні шляхи (трахею). Вона є одна із найважчих вад розвитку у новонароджених. Корекція таких вад є складною і вимагає високого професіоналізму хірургів та анестезіологів.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у Львові лікують 8-річного пацієнта, який постраждав через російський обстріл Вінниці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: