Підприємцям, які постраждали через атаку РФ по Львову, нададуть компенсацію, — мер

photo_5208577075915641168_y
Наслідки російського обстрілу Львова у вівторок, 19 вересня. Фото: Максим Козицький/Telegram

Міський голова Львова Андрій Садовий доручив посадовцям оцінити збитки та продумати механізми компенсації для підприємців, які постраждали внаслідок ранкового ворожого обстрілу росіян.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету міськради у вівторок, 19 вересня.

З його слів, через ворожий обстріл Львова дронами-камікадзе знищено близько 10 тисяч квадратних метрів площі.

«Нам треба продумати механізм, яким чином допомогти постраждалим підприємцям. Це багато людей – малий та середній бізнес. У мене велике прохання продумати, які компенсаторні механізми ми можемо запропонувати постраждалим. Одна справа, коли ми мешканцям допомагаємо: відбудовуємо, купуємо усе. Тут трохи інша ситуація, але люди не винні», – каже Садовий.

Додав, що внаслідок атаки російськими дронами 19 вересня виникла одна з наймасштабніших пожеж з огляду на руйнації і знищення матеріальних цінностей. Палали склади з гуманітарною допомогою.

«Тільки Карітас втратив близько 300 тонн вантажів, які вони буквально щойно отримали через Польщу, в тому числі з Ватикану. Там є і теплі речі, які вони планували передавати на схід, і продукти харчування, і дизель-генератори невеликі. Нам треба максимально оперативно зробити інвентаризацію, щоб ми розуміли, що це вартує з точки зору власників і орендарів, та приблизно розуміти масштаб збитків у фінансовому еквіваленті. Звісно, ми не зможемо як місто все покрити, але якимось чином потрібно знаходити компенсаторні механізми», – пояснює міський голова.

Атака росіян по Львову 19 вересня

Вдосвіта 19 вересня у Львівській області пролунали вибухи. Місцева влада попередила про атаку росіян безпілотниками. Очільник військової адміністрації регіону Максим Козицький, уточнив, що звуки вибухів - це робота протиповітряної оборони.

За даними міського голови Андрія Садового, сталось займання на складах. Пізніше у відомстві уточнили, що згоріло 300 тонн гуманітарної допомоги.

За уточненими даними, з-під завалів у Львові дістали двох чоловіків.

Пізніше стало відомо, що під завалами знайшли тіло загиблого чоловіка, який працював на складі.

Тривогу на Львівщині оголосили о 3:39. Вона тривала понад дві години.

Рятувальники завершили розбирати завали після майже 12 годин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: