Працівникам військкомату у Самборі повідомили про підозру у катуванні чоловіка, — ДБР

image-85
Потерпілий через побиття у військкоматі Самбора. Фото: ДБР

Двом працівникам Самбірського військкомату Львівської області, які катували і незаконно утримували двох чоловіків, повідомили про підозру.

Про це заявили у Держбюро розслідувань увечері в середу, 20 вересня.

Так, підозру оголосили заступнику начальника одного з відділів Самбірського районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки, а також військовослужбовцю-водію цього відділу.

ДБР уточнило, що жителі Харкова та Кривого Рогу намагалися незаконно перетнути кордон і потрапити до Польщі.

Однак їх затримали прикордонники, склали протокол про порушення правил перетинання державного кордону і доправили до військкомату для постановки на військовий облік.

У військкоматі, повідомляє ДБР, обох чоловіків намагалися змусити «добровільно» пройти військово-лікарську комісію для подальшої мобілізації, на що вони не погоджувалися. Одного з потерпілих утримували в приміщенні військкомату 10 днів, іншого — 7, додали у пресслужбі ДБР.

«19 вересня 2023 року під „наглядом“ керівника військовий-водій побив обох громадян. Одного з потерпілих бив руками та ногами по тілу та обличчю, погрожуючи зброєю. Відповідне відео було поширено мережею Інтернет цього ж дня. Інший чоловік отримав удар у голову», — сказано в повідомленні відомства.

20 вересня працівники ДБР повідомили про підозру обом військовослужбовцям у незаконному позбавленні волі та катуванні. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років.

Катування у військкоматі Самбора: що відомо?

Прокуратура розпочала розслідування побиття чоловіка у Самбірському ТЦК. Це відео поширилось мережею 19 вересня. На відео видно, як працівник військкомату застосовує фізичну силу щодо постраждалого, а також погрожує йому та словесно ображає.

Сам постраждалий поділився відеозаписом, в якому розповів, що він із Харківщини і його силою утримують у ТЦК вже протягом шести днів. На шиї у чоловіка видно сліди побиття та рани у крові. Він розповів, що на стіні, де його б'ють, залишив слід своєї крові. ДБР відкрило провадження.

Наступного дня у відомстві заявили, що затримали заступника начальника одного з відділів Самбірського районного ТЦК, а також військовослужбовця-водія.

У ДБР додали, що правопорушники утримували чоловіка у військкоматі з 12 вересня 2023 року. Вони морили його голодом, били та знущалися, щоб він добровільно пройшов військово-лікарську комісію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: