У Львові нагородили медалістів «Ігор Нескорених - 2023»

image-88
Фото: управління молоді та спорту Львівської ОВА

У Львові нагородили представників області на Іграх Нескорених, які здобули медалі. Це Володимир Гера, Павло Лучків та Дмитро Козак.

Про це повідомили в управлінні молоді та спорту військової адміністрації регіону у серед, 20 вересня.

Дмитро Козак взяв участь у змаганнях з легкої атлетики та настільного тенісу. Володимир Гера здобув дві срібні медалі зі штовхання ядра та метання диска, а також посів 4 місце у плаванні на 50 м на спині. Павло Лучків – володар золотої медалі зі стрільби з лука.

Загалом українську збірну представили 25 ветеранів та військовослужбовців. Команда військових ветеранів-спортсменів з України здобула 34 медалі (12 золотих, 14 срібних та 8 бронзових) у шести видах спорту. Це найкращий результат нашої країни за всю історію участі у змаганнях, кажуть у відомстві.

У складі команди також були тренер зі стрільби з лука НСБ ЛВС Міноборони України у Львові Леся Шах, тренер з настільного тенісу, учасник Invictus Games та Warrior Games Сергій Калитюк, асистент тренера з веслування на тренажерах, призер Invictus Games та Warrior Games Ігор Галушка.

У межах обласної Комплексної програми розвитку фізичної культури та спорту спортсменів та тренерів відзначили грошовими преміями:

  1.   Спортсмен Павло Лучків - 80 тисяч гривень;
  2.   Спортсмен Володимир Гера - 60 тисяч гривень;
  3.   Спортсмен Дмитро Козак - 30 тисяч гривень;
  4.   Тренерка Леся Шах - 20 тисяч гривень;
  5.   Тренер Костянтин Школьний - 20 тисяч гривень;
  6.   Тренер Сергій Калитюк - 15 тисяч гривень;
  7.   Асистент тренера Ігор Галушка - 15 тисяч гривень.

Ігри Нескорених

Invictus Games започатковані 2014 року принцом Гаррі та вперше були проведені у Лондоні (Великобританія). У них взяли участь близько 300 спортсменів із 13 країн, які воювали разом зі Сполученим Королівством у останніх військових кампаніях. Ігри Нескорених 2023 відбуваються у Дюссельдорфі (Німеччина) з 9 по 16 вересня під девізом «ДІМ ДЛЯ ПОВАГИ».

Україна долучилась до Ігор Нескорених 2017 року, дебютувавши на змаганнях у Торонто, Канада. Другі Ігри відбулись наступного року — в австралійському Сіднеї. У травні 2020 захід мав відбутися у Гаазі, проте у зв’язку карантинними обмеженнями, викликаними COVID-19, був перенесений на 2021, а пізніше на 2022 рік. Зрештою, у квітні 2022 року українська збірна виступила у Гаазі (Нідерланди). Частина учасників збірної повернулися знову на службу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: