У Львові відновлюється воїн, який через поранення на фронті переніс 17 операцій

C54671E1-E66B-48C3-A42B-B7A67709128C
Павло Корнієнко проходить реабілітацію у Центрі Незламні. Фото: Перше ТМО Львова

У Львові проходить реабілітацію 37-річний захисник Павло Корнієнко з Київщини. Пацієнт Національного центру НЕЗЛАМНІ отримав поранення свого тіла через російську міну.

Про це розповідають на сторінці Першого медичного об'єднання Львова.

До початку повномасштабної війни Павло разом з дружиною Юлею мешкав у Тетієві на Київщині. Працював у сусідній територіальній громаді – опікувався гуманітарним напрямком (закладами освіти, науки, соціального захисту). У перші місяці великої війни організовував допомогу для мешканців населених пунктів поблизу столиці. Він пішов у ЗСУ після того, як побачив, що росіяни зробили із Гостомелем.

Наступний рік Павло знищував російських загарбників на різних напрямках. Аж поки поблизу Часового Яру осколки ворожої міни не поцілили у нього. Чоловік отримав множинні поранення всього тіла – голови, тулуба, рук та ніг.

Захисника перевезли до шпиталю у Дніпрі, а згодом – до Києва. Уламки міни пошкодили внутрішні органи, понівечили кістки та м’які тканини. У госпіталі Києва він провів півтора місяці.

Павло Корнієнко із дружиною. Фото: Перше ТМО Львова

До Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) у Львові він поступив із переломом променевої кістки лівої руки, а також кістковим дефектом правої ноги. Тому тут травматологи зафіксували кістки правої верхньої кінцівки пластинами.

Попереду у захисника – ще декілька етапів реконструктивних втручань із закриття кісткового дефекту.  

Нагадуємо, львівські хірурги пересадили пораненому прикордонникові кістку з ребра у щелепу.

Центр НЕЗЛАМНІ

Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) — місце, де дорослі та діти, які постраждали від війни, отримують комплексну кваліфіковану медичну допомогу. Це реконструктивна хірургія, ортопедія і роботичне протезування. Постраждалим не лише встановлюють протези, тут їх виготовляють. Окрім того, у центрі займаються фізичною, психологічною та психосоціальною реабілітацією постраждалих військових та цивільних. Проєкт реалізується Першим медичним об’єднанням Львова та Львівською міською радою за підтримки Міністерства охорони здоров’я України.

Напрямок протезування центр НЕЗЛАМНІ запустив торік, відкривши мобільну майстерню. Разом з майстернею центр НЕЗЛАМНІ отримав 200 протезів. Так, нещодавно протез руки отримала перша дитина. Це 13-річний Дмитро, син воїна ЗСУ. Він втратив руку, коли допомагав мамі по господарству. У підлітка міоелектричний протез. Керувати ним він зможе за допомогою міодатчиків, які кріпляться до м’язів руки. Його виготовила німецька компанія.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: