Суд взяв під цілодобовий домашній арешт заступника Самбірського ТЦК

суд
Фото ілюстративне: з відкритих джерел

У четвер, 21 вересня, суд обрав запобіжний захід одному із підозрюваних у катуванні та незаконному позбавлення волі людини службовцю Самбірського ТЦК. Засідання щодо іншого підозрюваного в побитті - триває.

Про це повідомили в спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону.

«У четвер, 21 вересня 3023 року, Личаківський районний суд міста Львова обрав для підозрюваного у катуванні та незаконному позбавлення волі людини офіцера першого відділу Самбірського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, який спецпрокурори оскаржуватимуть», - йдеться в повідомленні спеціалізованої прокуратури.

Таке рішення планують оскаржувати спецпрокурори. Тому судовий розгляд стосовно солдата триває.

Варто зазначити, що за даними слідства, заступник начальника та старший солдат завдали постраждалому низку тілесних ушкоджень, погрожували зброєю та вчиняли інші протиправні дії, аби змусити його пройти військово-лікарську комісію з подальшим призовом на військову службу під час мобілізації.

Що передувало?

Нагадаємо, раніше в ДБР повідомили, що прокуратура розпочала розслідування побиття чоловіка у Самбірському ТЦК. Про побиття стало відомо з відео, що поширилось мережею 19 вересня.

На відео видно, як працівник військкомату застосовує фізичну силу щодо постраждалого, а також погрожує йому та словесно ображає.

Сам постраждалий поділився відеозаписом, в якому розповів, що він із Харківщини і його силою утримують у ТЦК вже протягом шести днів. На шиї у чоловіка видно сліди побиття та рани у крові. Він розповів, що на стіні, де його б'ють, залишив слід своєї крові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: